Assistent Hovenier VHG

Wil jij aan de slag in de groene sector en kun je daar wel een opstapje bij gebruiken? Dan is deze opleiding van Zone.college iets voor jou. Na afronding heb je voldoende kennis en vaardigheden om een goede start te maken.

 

Informatie

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor de instromende doelgroepen (Wajong, SW, Praktijkscholen, etc.) die een start willen maken als (assistent-)medewerker in de sector.

Programma

Het programma bestaat uit onder andere de volgende onderdelen:

1. Werknemersvaardigheden

Zoals: werkhouding, samenwerken, motivatie, instructie op het werk, eigen verantwoording, veilig en milieubewust werken, omgaan met kritiek, opkomen voor jezelf, ziek en wat nu?, formulieren invullen, je sterke kanten benutten en omgaan met collega’s en leidinggevenden.

2. Vakvaardigheid

Zoals: gazononderhoud, borderonderhoud, bestratingsonderhoud, struiken en boomvegetatie snoeien, bestrating (reparatie), gereedschaponderhoud, veilig werken, afrasteren, planten en verplanten, onkruidbeheersing.

3. Sortimentskennis

200 planten* van alle rubrieken uit kolom A van het SOG boek ‘Planten en hun naam’. Welke planten dit exact moeten zijn kan in overleg worden afgesproken. *Latijnse naam voor degene die door willen stromen naar Aankomend hovenier.

Uitvoering

Studieduur: 35 bijeenkomsten (totaal 210 uur). Zelfstudie: gemiddeld 5 uur per week.

Het jaar wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een erkend VHG branchediploma.

Deze opleiding kan uitstekend gecombineerd worden met het laatste jaar van het Praktijkonderwijs. Deze combinatie van Praktijkonderwijs en de opleiding Assistent Hovenier noemen we de Groene Ambachtsroute. Ben je hierin geïnteresseerd, bespreek dit dan met jouw contactpersoon op school.  Klik hier voor meer informatie over de Groene Ambachtsroute.

Data en Locaties

De opleiding kan verzorgd worden bij Zone.college locaties Twello, Almelo en Zwolle en tevens incompany.

 

Investering

De opleiding kost € 2.650,- excl. 21% btw, incl. lunch, boekengeld, materialen en examenkosten.

We informeren je graag over de actuele subsidies en regelingen.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.