Bedrijfsvoeren Gewasbescherming - Licentie 2

Geef jij opdrachten aan medewerkers om bespuitingen uit te voeren of ben je een loonwerker? Dan heb je een spuitlicentie 2 nodig.  Met deze cursus van Zone.college behaal je de vereiste licentie in 3 dagen. Je kunt de cursus bedrijfsvoeren gewasbescherming licentie 2  alleen volgen als je licentie 1 uitvoeren gewasbescherming behaald hebt.

Informatie

Voor wie

Mensen die gaan spuiten met gewasbeschermingsmiddelen op het eigen bedrijf maar ook bij anderen gewasbeschermingsmiddelen willen inzetten. Ook bedrijfseigenaren die na 1 januari 1996 zijn geboren en op hun eigen terrein bespuitingen willen uitvoeren moeten licentie 2 hebben. Je kunt de cursus bedrijfsvoeren gewasbescherming licentie 2  alleen volgen als je licentie 1 uitvoeren gewasbescherming behaald hebt.

Twijfel je over welke licentie je nodig hebt? Klik hier voor een handig schema met informatie over de nodige licenties voor het (ver-)kopen, in opslag hebben en/of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen.

 

Programma
  • Schade aspecten van schimmels, aaltjes, insecten en virussen.
  • Werken met bestrijdingsschema’s.
  • Kennis van veiligheids- en milieurisico’s verbonden aan bestrijdingsmethoden.
  • Vaststellen van bestrijdingsnoodzaak en –tijdstip of groeistadium en bepalen dosering.
  • Veilig en verantwoord gebruik van de spuitmachine.
  • Kennis van schadeaspecten van ziekten, plagen en onkruiden.
  • Resistentieontwikkeling, signalering van afwijkingen in de teelt, schade vaststellen, teeltplanning, milieuaspecten en arbeidsomstandigheden.
  • Veilig uitvoeren van het dagelijks onderhoud aan spuitmachines
    toepassen geïntegreerde gewasbescherming.

Data en Locaties

Almelo

Data: Vrijdag 2 december en 23 december 2022 en 13 januari 2023

Tijden: 9.00-16.00 uur

De cursus start o.v.b. voldoende aanmeldingen.

Investering

€ 650,- excl. 21% btw *.

Prijs is inclusief lesmateriaal en examenkosten en exclusief btw. Een herexamen kost € 92,- exclusief btw per examenonderdeel.

*De hier genoemde prijs is de actuele prijs. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

We informeren je graag over de actuele subsidies en regelingen.
Deze cursus is te volgen met het STAP-budget.

STAP-budget

Ontvang tot € 1000,- scholingstegoed met het STAP-budget

Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je wilt deelnemen via het STAP-budget. Je ontvangt vervolgens van ons een pdf, die je nodig hebt voor de subsidieaanvraag.

Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl.

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is een regeling van de Nederlandse overheid.

Lees meer over het STAP-budget

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.