Bloemsierkunst basis

Werk jij graag met bloemen en wil je de basistechnieken van de bloemsierkunst leren? Met deze 1-jarige cursus Bloemsierkunst basis van Zone.college krijg je in 16 avondsessies de voornaamste kneepjes van het vak bijgebracht.

 

Informatie

Voor wie

Deze 1-jarige avondcursus is bedoeld voor beginners in de bloemenbranche.

Programma

Het programma van deze cursus bestaat uit het samenstellen van arrangementen uit plantaardige en niet-plantaardige materialen met een verantwoorde vormgeving en kleurgebruik. Belangrijk is de toepassing van diverse technieken zoals draadtechniek, steektechniek, bindtechniek, etc. Uiteraard krijg je ook voldoende kennis van het gebruik, de toepassing en de verzorging van in de beroepspraktijk voorkomende bloemen, planten, hulpmiddelen en materialen die nodig zijn om goed bloemwerk te kunnen maken.

De cursus Bloemsierkunst basis wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Data en locatie

De cursus Bloemsierkunst start weer eind september 2024.
De complete cursusplanning volgt nog.

De cursusavonden vinden dan telkens zoveel mogelijk om de week plaats van 18.00 – 21.30 uur.

Locatie: Zone.college, Koggelaan 7 te Zwolle.

Investering

€ 1.585,- excl. 21% btw p.p.

Houd naast de cursuskosten rekening met kosten voor de aanschaf van gereedschappen (ca. € 50,-).
Je neemt daarnaast zelf bloem- en andere materialen mee naar de cursusavond, afhankelijk van de praktijkopdrachten van die avond. Houd hierbij rekening met kosten van ca. € 15,- tot € 25,- per cursusavond.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Na de opleiding

Wil je je verder specialiseren? Dat kan met de avondopleiding Bloemsierkunst gevorderden.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.