Hercertificering Natuurbescherming binnen de Omgevingswet N2

Ben jij in het bezit van het certificaat Wet natuurbescherming niveau 2 en is dit certificaat (bijna) verlopen? Na het volgen van een kennisbijeenkomst van Zone.college ontvang je een nieuw certificaat en is je kundigheid weer voor 5 jaar geborgd en aantoonbaar. De bijeenkomst duurt 1 dag.

Op 1 januari 2024 is de Wet natuurbescherming (Wnb) opgegaan in de Omgevingswet. Het certificaat heet nu Natuurbescherming binnen de Omgevingswet niveau 2, in plaats van Wet natuurbescherming niveau 2.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die een certificaat Wet natuurbescherming niveau 2 (Wnb N2) heeft en dit certificaat moet verlengen.

Let op: je kunt alleen deelnemen als je certificaat nog niet is verlopen.

Bij verlenging van de licentie wordt de naam op het certificaat automatisch aangepast naar de nieuwe naam; Natuurbescherming binnen de Omgevingswet niveau 2 (NbO N2).

Programma

In de bijeenkomst komen de volgende zaken aan de orde:

 • De nieuwste wet- en regelgeving; wat is er veranderd?
 • Opfrissen en veranderingen t.a.v. soorten, vaste rust- en voortplantingsplaatsen en jaar rond beschermde nesten.
 • Hoe werken de gedragscodes Gedragscode Soortenbescherming gemeenten Stadswerk (vervangt Bestendig beheer en onderhoud groenvoorzieningen 2014), Bosbeheer en Waterschappen?
 • Opfrissen en veranderingen binnen zorgvuldig handelen en toe te passen werktechnieken.
 • Werkproces: jouw taken en die van de opzichter, uitvoerder, beheerder, toezichthouder en/of werkvoorbereider en die van anderen in de organisatie.
 • Kernpunten van (het toezicht op) werkinstructies, checklists en werkprotocollen.
 • Omgaan met calamiteiten.
 • Uitwisseling van praktijkervaringen met medecursisten.

Deelname aan een kennisbijeenkomst geeft automatisch recht op een nieuwe en erkende certificering van het AOC Keurmerk. De hercertificering is 5 jaar geldig. Heb je niet op tijd een kennisbijeenkomst gevolgd dan moet er opnieuw examen gedaan worden. Er is geen uitlooptijd.

Zijn er meerdere mensen binnen het bedrijf die voor hercertificering in aanmerking komen dan is een in-company bijeenkomst een goed alternatief. Voorbeelden, oefeningen en inhoud kunnen toegespitst worden op bedrijfsspecifieke omstandigheden.  De vertaling naar de eigen werkpraktijk wordt daarmee nog eenvoudiger. Het kan zijn dat hierdoor de duur van de bijeenkomst aangepast moet worden.

Investering

€ 245,- excl. 21% btw p.p.

We verzorgen de cursus óók bij bedrijven. Samen met de opdrachtgever worden het exacte programma, de duur en de locatie bepaald. Na een persoonlijk gesprek bieden we een offerte op maat aan.

Wat houdt een incompanycursus van Zone.college in?

 • Werken op basis van bedrijfsspecifieke en persoonlijke leerwensen en –doelen.
 • Kennis en expertise toepassen op de thema’s en processen in de organisatie.
 • Meerdere medewerkers tegelijk scholen en gezamenlijk hun kennis naar een hoger niveau brengen.
 • Trainen met eigen materialen (indien mogelijk op de werkplek) en werken aan de hand van bestaande bedrijfsprocessen.
 • Van en met elkaar leren: een positieve, verbindende ervaring voor het hele team.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.