Interculturele communicatie

Werk je samen met mensen met andere culturele achtergronden? En wil je meer weten over je eigen culturele voorkeuren en die van anderen voor een betere samenwerking? In deze 1-daagse cursus van Zone.college leer je meer over de culturele verschillen op de werkvloer en hoe je hiermee om kunt gaan. Je ontvangt praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Informatie

Voor wie

Voor iedereen die meer kennis wil over de culturele diversiteit in de werkomgeving om de samenwerking te verbeteren.

Doel van deze cursus is het creëren van bewustwording dat er verschillende normen, waarden en motieven zijn. We handelen allemaal  vanuit verschillende perspectieven, normen en waarden en gedachtegangen. Je leert verschillen uit andere culturen beter herkennen en hierdoor problemen op de werkvloer te voorkomen. Voor een goede samenwerking is bewustzijn, nieuwsgierigheid en een goede communicatie van belang.

Programma

In deze cursus gaat de aandacht vooral naar bewustwording van culturele verschillen. Dit kunnen cultuurverschillen tussen landen, nationaliteiten, maar ook bedrijven en groeperingen zijn.

Je maakt kennis met de belangrijkste culturele verschillen in communicatie, normen en waarden, ik-& wij cultuur. We kijken naar onze eigen referentiekader en dat van anderen.

De thema’s die we behandelen:

  • cultuur en interculturele communicatie
  • verschillende normen, waarden, omgangsvormen en behoeften
  • herkennen van verschillen aan de hand van model interculturele communicatie
  • aannames en vooroordelen
  • voorkomen van miscommunicatie
  • do’s en don’ts

De theorie wordt  afgewisseld met praktijkoefeningen. Om de toepasbaarheid van het geleerde in  de dagelijkse praktijk te vergroten, wordt gebruik gemaakt van casuïstiek uit de werkpraktijk van de deelnemers.

Data en Locaties

De cursus kan worden verzorgd op diverse (bedrijfs)locaties.

De eerstvolgende cursus vindt plaats op 8 november 2023
Tijd: 9.00 – 16.00 uur
Locatie: omgeving Deventer (ovb)

Investering

€  350,- inclusief lunch, exclusief 21% btw.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.