Vakbekwaam Hovenier VHG

Heb jij het getuigschrift ‘Hovenier VHG’ behaald (of beschik je aantoonbaar over gelijkwaardige kennis) en ben je klaar voor de stap naar Vakbekwaam Hovenier? In dit laatste jaar van de hoveniersopleiding van Zone.college ga je je specialiseren in een van de afstudeerrichtingen:

  • Aanleg en onderhoud
  • Tuinontwerpen

Je kunt er ook voor kiezen beide specialisaties te doen. De opleiding wordt afgesloten met het overkoepelende branchediploma Vakbekwaam Hovenier VHG.

De opleiding voor 2023-2024 is reeds gestart. Wil je je nog aanmelden voor dit jaar, neem contact met ons op via mail contact@zone.college of bel 088-262 0703.

Zijn er via de knop ‘Data en aanmelden’ nog geen opleidingsdata bekend voor 2024-2025 en wil je je alvast aanmelden, neem dan contact op met ons via mail contact@zone.college of bel 088-262 0703.

Informatie

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor werkenden in de groensector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken.

Programma

Om met deze opleiding te kunnen starten moet je in het bezit zijn van het certificaat Hovenier of bewijsbaar over gelijkwaardige kennis beschikken.

Programma

Tijdens dit jaar vindt er een verdere verdieping plaats in de onderwerpen:

  • Toegepaste beplantingsleer;
  • Materialenkennis;
  • Begroten en werkplannen maken;
  • Algemene vakkennis.

Daarnaast specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen:

  • Tuintekenen: het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen en presentatietechnieken. Het eindexamen bestaat uit het maken van een tuinontwerp incl. beplantingsplan en begroting.
  • Aanleg en Onderhoud: het uitvoeren van complexe aanlegwerkzaamheden en het veilig werken met motorkettingzaag en bosmaaier. Tijdens het praktijkexamen legt de deelnemer een kleine tuin aan.

Wie slaagt voor het examen, ontvangt het door Branchevereniging VHG erkende diploma Vakbekwaam Hovenier.

Uitvoering

Studieduur: 27 bijeenkomsten (160 uur).

Eén middag/avond van 16.00 – 22.00 uur per week. Er zal ook een aantal zaterdagen worden gepland.

Zelfstudieduur: afhankelijk van vooropleiding, max. 20 uur per week.

Data en Locaties

Deze opleiding wordt verzorgt bij Zone.college locatie Almelo.

Startdata:

Almelo 26 september 2023

Investering

De opleiding kost € 2.500,- excl. 21% btw, incl. lunch, boekengeld, materialen en examenkosten. Voor deze opleiding zijn er financiële tegemoetkomingen, waaronder de collandsubsidie. We informeren je graag over de actuele subsidies en regelingen.

 

 

Na de opleiding

Na de opleiding kan de deelnemer doorstromen naar de opleiding Aankomend Projectleider.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.