Bos- & natuurbeheer

In het bos- & natuurbeheer ben je altijd bezig. En elke dag is anders. Van aanleg en onderhoud tot het plannen en begeleiden van werkzaamheden in het bos en op natuurterreinen: je komt het allemaal tegen. Ben jij klaar voor zo’n afwisselende baan in de vrije natuur? Dan heeft Zone.college de opleiding voor jou!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Praktijk-rijk leren? Wat en hoe?

  Binnen de opleiding Bos- & natuurbeheer wordt veel gebruik gemaakt van de expertise van het bedrijfsleven en studenten kunnen aan de slag in de echte beroepspraktijk. Joris Wiersinga, docent van de opleiding, licht toe wat praktijk-rijk leren in het eerste jaar van de opleiding inhoudt.

  Lees meer...
 • 'Lekker buiten werken en praktisch bezig zijn'

  Ferdi Lindeboom (32) uit Zwolle koos vorig jaar na een carrière in de horeca heel bewust voor de BBL-opleiding Bos- & natuurbeheer in Zwolle en vertelt over zijn ervaringen. “Vooral de afwisseling in de werkzaamheden vind ik erg leuk. Er is geen dag hetzelfde!”

  Lees meer...
 • Praktijkopdracht op landgoed

  Studenten voeren vaak opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Zo werkten ze een tijd geleden mee aan een landgoedproject in Hattem. De eerste dag werd vastgelegd op video.

 • Leren door in de praktijk aan het werk te zijn

  In een BBL-opleiding Bos- & natuurbeheer staat werken en leren centraal. Een student werkt gemiddeld 24 uur per week bij een werkgever en gaat 1 dag in de week naar school. Ivar Hendrikman (19) koos vol overtuiging voor de BBL-opleiding Bos- & natuurbeheer in Zwolle. Hij vertelt enthousiast over zijn ervaringen.

  Lees meer...
 • Aanleg hondenspeelbos

  Het dorp Lemele kreeg een eigen hondenspeelbos. Studenten Bos- & natuurbeheer werkten mee bij de aanleg van dit terrein. Een omvangrijke opdracht waar veel bij komt kijken.

  Lees meer
 • Mooi beroep

  Wat doe je nu eigenlijk als je vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie bent. Kort gezegd zet je je in voor bos, natuur, water en recreatieterreinen. In deze video nog een leuk beeld van een mooi beroep.

18 september

Informatiebijeenkomst VHG branche-opleiding Aankomend Hovenier in Lunteren

Dit najaar start in Lunteren de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Werk jij op dit moment bij een hovenier of groenvoorziener en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot ho…