Dierverzorging

Jij vindt dieren geweldig. Van puppy’s tot jonge vogels, van stoere slangen tot kleine geitjes. Je bent niet bang om vies te worden en als je beslissingen neemt, staat het belang van de dieren voorop. Hebben ze iets onder de leden, dan zie je dat meteen. Hygiëne is belangrijk om ziektes te voorkomen. Dus als de stal, het hok of het aquarium een keertje extra schoongemaakt moet worden, dan doe je dat. En zo zorg je dat de dieren het altijd goed hebben, of je nou in een winkel, dierentuin, dierenopvangcentrum of kinderboerderij werkt.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Uniek in Hardenberg!

  In Hardenberg kun je alleen de opleiding Dierverzorging niveau 2 volgen. Het is een opleiding met een unieke insteek: de opleiding richt zich helemaal op de dier- en veehouderij. Nieuwsgierig? Bekijk de video

 • Zweedse werkplek voor oud-studente

  Hester volgde vorig jaar nog de opleiding Dierverzorging in Zwolle. Nu woont ze in Zweden en werkt ze met sledehonden. Ze vertelt enthousiast over haar ervaringen! Kijk je mee?

 • Hondentraining in beeld

  Studenten leren veel bij bedrijven en organisaties. Zo leren ze bij hondenschool Dog Rules over het trainen van honden. Kijk mee!

 • Educatieborden maken voor stadspark

  Hoe maak je een goed educatiebord om zo (bijvoorbeeld) bezoekers van een stadspark informatie te geven over de dieren die er leven? Studenten Dierverzorging bogen zich over deze mooie opdracht.

  Lees meer
 • In de praktijk: wassen en knippen

  Binnen de opleiding Dierverzorging doe je veel praktijkervaring op. Niet alleen tijdens stages natuurlijk, maar ook op school. Studenten Evie en Silvana laten je zien hoe het wassen en knippen in zijn werk gaat, Het model Kyra laat het lekker toe.