Entree-opleidingen

Met een Entree-opleiding van Zone.college haal je een mbo-diploma op niveau 1. Deze brede opleidingen zijn ideaal als je het liefst met je handen werkt en het beste leert in de praktijk. Je leert algemene vaardigheden waarmee je direct aan de slag kunt bij een bedrijf. Maar als je je diploma hebt gehaald, kun je ook doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Berdie over de Entree-opleiding

  Elk jaar starten er verschillende studenten met de Entree-opleiding. Ze bereiden zich voor op doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2, waarna ze een startkwalificatie krijgen. Sommige gaan ook aan het werk naar de Entree-opleiding. Wij vroegen Berdie naar zijn verhaal.

  Lees meer
 • 'Niet weer in het examenjaar'

  'Ik was gezakt voor mijn vmbo-diploma en ik had de keus op een jaar op nieuw te doen of om naar niveau 1 te gaan. Ik besloot om naar de Entreeopleiding te gaan, omdat ik niet weer in de examenklas wilde gaan zitten.' Tycho vertelt over zijn ervaringen en zit inmiddels op het mbo.

  Lees meer
 • Geen Entree? Wat dan?

  Soms is de Entree-opleiding toch niet de juiste oplossing. Wat kun je dan nog doen? Je kunt dan kiezen voor VHG Brancheopleiding Assistent Hovenier. Deze praktische route volg je op je eigen PRO/VSO-school, bij Zone.college en bij een stagebedrijf in de hoveniers- of groenvoorzieningsbranche. In een 1-jarig traject wordt je voorbereid op een functie als assistent hovenier. Na examinering door de VHG Brancheopleiding ontvang je een VHG-diploma. Natuurlijk kun je daarna nog doorleren.

  Lees meer