Sportvisserij & waterbeheer

Nederland is een echt waterland en er zijn miljoenen sportvissers. Werk genoeg dus als je professioneel aan de slag wilt in de sportvissector. Niet alleen heb je verstand van hengels en vissoorten, je weet ook alles van verantwoord natuur- en waterbeheer. En natuurlijk heb je een voorliefde voor vissen. Dankzij jou kan iedereen op een goede manier (sport)vissen, wordt de kwaliteit van het water en de waterkant verbeterd en de groene omgeving mooier. Ben jij klaar om van je hobby je beroep te maken?

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Succesvolle afronding aquaponics project Hotel Bhuwana Ubud

  Studenten hebben afgelopen jaar (online) gewerkt aan een project op Bali, waarbij ze advies hebben gegeven over het beheren van een aquaponics systeem. Aquaponics is een combinatie van het kweken van vis (aquacultuur) en de productie van groenten. Er zijn mooie resultaten geboekt. Kijk je mee?

  Lees meer
 • Wat doet de vis?

  Studenten deden de afgelopen periode onderzoek naar de visstand in verschillende gebieden. Belangrijk onderzoek, want zo krijgen ze een beeld krijgen van de waterkwaliteit. Maar er komt nog best wat bij kijken.

  Lees meer
 • Jarig!

  De opleiding Sportvisserij & natuurbeheer bestaat al meer dan 10 jaar. Een mooie gelegenheid om eens terug te kijken naar alle activiteiten.