Teelt & technologie

Heb jij groene vingers en wil je alles weten over het planten, zaaien en oogsten van gewassen? En heb je interesse in techniek en automatisering? Kies dan voor de opleiding Teelt & technologie. Of je nu gaat werken met bomen, bloemen, planten, groenten of fruit: wij leiden je op tot een professional met liefde voor goede, duurzame en gezonde producten. Werken in de glasteelt of bij een boomkwekerij betekent afwisselend werk in een levendige, ondernemende sector waarin technische innovaties een grote rol spelen.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Meeting Point Noord Nederland

  Zone.college is het Meeting Point Noord Nederland (MPNN). Samen met het bedrijfsleven werken we aan betekenisvolle opleidingen, afgestemd op de nationale en internationale praktijk. Hier komen werken, leren en praktisch onderzoek samen en versterken elkaar.

  Meeting Point Noord Nederland
 • 3D kas

  Bekijk onze unieke virtuele 3D kas. Hier kun je virtueel meer ontdekken over de wereld van glastuinbouw en wat je als teler zoal doet. Neem een kijkje in de kas met groeten, snijbloemen of bij de pot- en perkplanten.

  Kijk hier
 • Review Tom Adema, student glasteelt:

  "Ik heb voor de opleiding Teelt & technologie gekozen omdat ik alles wil weten over hoe planten groeien en bloeien. De hoogstaande technologie in de kassen vind ik erg boeiend! Daarnaast heerst er een erg leuke, enthousiaste sfeer op de opleiding. Het is fijn dat er volop werk te vinden is na de opleiding, maar dat er ook een goede aansluiting op het hbo is."

 • Student Goos vertelt over het werk in de boomteelt

  In deze video vertelt student Goos meer over zijn werk bij Boomkwekerij de Buurte. Je ziet verschillende facetten van het werk op een boomkwekerij.

  Bekijk de video
 • Vlogs over het werken in de glastuinbouw

  Regelmatig worden er voor Glastuinbouw Nederland vlogs gemaakt uit de kas. Bekijk hier bijvoorbeeld het verhaal van Janneke & Lennart

  Bekijk de vlogs
 • Functies binnen de glastuinbouw in beeld

  Wil jij weten welke uitdagende functies er allemaal zijn binnen de glastuinbouw? In de wereld is Nederland koploper in de glastuinbouw en volgen de ontwikkelingen zich in hoog tempo op.

  Bekijk hier de video
 • Er zit groei in de boomkwekerij

  De film ‘Er zit groei in de boomkwekerij’ laat zien wat de boomkwekerij is en welke beroepsmogelijkheden er zijn. Albert vertelt je meer over zijn werkzaamheden.

  Bekijk hier de video