Tuin & landschap

Groen is hot! Kijk maar om je heen: groene bedrijfstuinen op daken, parken waar mensen sporten en relaxen, natuur gebieden waar toeristen fietsen en wandelen. Het belang van een gezonde, groene omgeving in de stad en daarbuiten krijgt steeds meer aandacht. Daarnaast spelen de gevolgen van de klimaatverandering een steeds grotere rol. Alle ontwikkelingen zorgen ervoor dat er op de arbeidsmarkt vraag is naar medewerkers voor het groen.

Opleidingen

 • Tuin & landschap niveau 2

  Je staat ’s ochtends vroeg op en vertrekt naar het hoveniersbedrijf, daar drink je een kop koffie …

  Bekijk deze opleiding
 • Tuin & landschap niveau 3

  Het is voorjaar en je hebt het druk. Veel mensen willen dat de tuin er weer super uitziet voordat de…

  Bekijk deze opleiding
 • Tuin & landschap niveau 4

  Je zit achter je bureau en wordt gebeld door een opdrachtgever. Aan de rand van de stad is nieuw geb…

  Bekijk deze opleiding

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Green Projects

  Green Projects is het studentenbedrijf van Zone.college Zwolle waar particulieren, organisaties en instellingen terecht kunnen voor diverse werkzaamheden in de groene ruimte. Het bedrijf wordt gerund door studenten van de mbo-opleidingen Tuin & Landschap en Bos- en natuurbeheer.

  Lees meer
 • “Doe het gewoon!"

  Jordy van ’t Zand (20) werkte als logistiek medewerker bij een magazijn, maar stapte over naar het hoveniersvak. Daarvan heeft hij nog geen seconde spijt gehad. Hij volgt nu de BBL-opleiding in Hardenberg met veel plezier!

  Jordy vertelt
 • Klimaattuin? Wat is dat?

  Studente Esther Krikken legt in deze video uit wat een klimaattuin is en hoe haar ontwerp tot stand is gekomen. Een mooi inkijkje van een prima opdracht! Een opdracht die ook aansluit bij een belangrijk thema in de opleiding: duurzaamheid en werken aan een groene wereld.