Tuin & landschap

Groen is hot! Kijk maar om je heen: groene bedrijfstuinen op daken, parken waar mensen sporten en relaxen, natuurgebieden waar toeristen fietsen en wandelen. Het belang van een gezonde, groene omgeving in de stad en daarbuiten krijgt steeds meer aandacht. Daarnaast spelen de gevolgen van de klimaatverandering een steeds grotere rol. Al die ontwikkelingen zorgen ervoor dat er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar medewerkers voor het groen. Word jij ook een echte groenprofessional?

Kijk ook op Insta voor het laatste nieuws van de opleiding!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Green Projects

  Green Projects is het studentenbedrijf van Zone.college Zwolle waar particulieren, organisaties en instellingen terecht kunnen voor diverse werkzaamheden in de groene ruimte. Het bedrijf wordt gerund door studenten van de mbo-opleidingen Tuin & Landschap en Bos- en natuurbeheer.

  Lees meer
 • “Doe het gewoon!"

  Jordy van ’t Zand (20) werkte als logistiek medewerker bij een magazijn, maar stapte over naar het hoveniersvak. Daarvan heeft hij nog geen seconde spijt gehad. Hij volgt nu de BBL-opleiding in Hardenberg met veel plezier!

  Jordy vertelt
 • Klimaattuin? Wat is dat?

  Studente Esther Krikken legt in deze video uit wat een klimaattuin is en hoe haar ontwerp tot stand is gekomen. Een mooi inkijkje van een prima opdracht! Een opdracht die ook aansluit bij een belangrijk thema in de opleiding: duurzaamheid en werken aan een groene wereld.

 • Groene bushokjes in de stad

  Studenten Tuin & landschap uit Zwolle werken samen met verschillende partijen aan het ontwerp van een groen bushokje voor de Overijsselse hoofdstad. Een mooi project, dat vorig jaar is voorgedragen voor de Impactprijs en uiteindelijk bijdraagt aan het vergroenen van de binnenstad en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Thema’s die in de opleiding ook allemaal naar voren komen.

 • Supersnelle tuinaanleg

  Van een lege hal naar een Inspiratietuin met aandacht voor trends binnen de thema's 'Groene Schoolpleinen', 'Klimaat' en 'CO2'. In 44 seconden het werk van ruim 6 dagen samengevoegd. Kijk je mee naar het werk uitgevoerd door studenten Tuin & landschap?

18 september

Informatiebijeenkomst VHG branche-opleiding Aankomend Hovenier in Lunteren

Dit najaar start in Lunteren de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Werk jij op dit moment bij een hovenier of groenvoorziener en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot ho…