Veehouderij

Wil jij aan de slag met het produceren van melk, vlees of ei, met de juiste diervoeding en aandacht voor een gezond en veilig product? Dan is deze opleiding wat je zoekt. Je doet ervaringen op bij verschillende agrarische ondernemers. Je leert welke mogelijkheden van produceren er zijn en hoe je daar een inkomen uit kunt halen. In je werk heb je straks natuurlijk ook te maken met wetgeving, en met burgers en consumenten die een mening hebben over jouw product. Ook daar besteden we aandacht aan. Aan het einde van de opleiding weet jij precies hoe je een agrarisch bedrijf kunt runnen.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • In gesprek met ondernemers

  Studenten Veehouderij hebben afgelopen jaar verschillende podcastst gemaakt met als thema 'toekomstgerichte landbouw'. Ze gingen hiervoor in gesprek met met experts en (agrarische) ondernemers over kringlooplandbouw, duurzame veestapel of grondgebondenheid. Luister je mee?

  Naar de podcast
 • Uniek in Hardenberg!

  In Hardenberg richt de niveau 2 BOL-opleiding zich helemaal op de dier- en veehouderij. Je maakt kennis met bedrijven uit deze sectoren, werkt veel in de praktijk en wordt breed opgeleid. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

 • Extra diploma's en certificaten

  Binnen de opleiding Veehouderij kun je veel verschillende diploma's halen en meedoen aan specifieke cursussen. Wat te denken van het melkdiploma of de cursus klauw bekappen. Studenten Veehouderij uit Almelo vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is. Kijk je mee?

 • Mooi ondernemersopdrachten

  Studenten Veehouderij en Groen, grond & infra gaan met elkaar de strijd aan in 'Expeditie Weiland'. Ze voeren opdrachten uit van ondernemers uit de agrarische sector en leren hierbij veel van elkaar. De opdrachten in de expeditie zijn representatief voor de opleiding niveau 4, waar onderdelen samen worden uitgevoerd met de opleiding Groen, grond & infra.

 • Naar het buitenland

  Ervaring opdoen in het buitenland en voor een langere periode meewerken op een veehouderijbedrijf binnen of buiten de EU. Voor studenten Veehouderij is dat bijna vanzelfsprekend. Zo vertrekken er elk jaar studenten naar Canada om daar ervaring op te doen bij een veehouder. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet? Bekijk de video gemaakt door een aantal studenten Veehouderij uit Hardenberg.