Voeding & technologie

Plakje kaas op brood, ice-tea op het terras of kwark bij de lunch: maak jij het mogelijk? Tijdens de opleiding Voeding & technologie leer je hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt. Je ontwikkelt en bewaakt de kwaliteit van verschillende producten; zoals zuivel, snacks, dranken, kant-en-klaar maaltijden, groente- en fruit, brood en banket of vlees en vis. Zo leer je bijvoorbeeld hoe producten zo lang mogelijk vers blijven. Wie weet verzin jij wel dé nieuwe zuivelsmaak van het jaar!

 

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Kampioen kaasmakers over de wedstrijd

  Nori Marcelis en Suze Visser zijn de Kampioen Kaasmakers van Zone.college afdeling Voedingsmiddelentechnologie. ? “Er waren zoveel goede kazen” reageerde Suze. Ook Nori had de winst niet verwacht: “We hebben gewoon ons best gedaan”.

 • Oud-student Stijn Praster over de opleiding

  Afgelopen zomer heeft Stijn de opleiding voedingsmiddelentechnologie niveau 4 afgerond. Hij kreeg de kans om aan de slag te gaan bij Bolletje in Almelo. Op de banketafdeling, waar ze allerlei soorten pepernoten maken, maar ook schuddebuikjes en gezouten sticks. Als operator B is hij verantwoordelijk voor het gehele proces van de verschillende productielijnen. Zijn functie is erg afwisselend en geen dag is hetzelfde.

 • Werken met 3D modellen

 • Hoe maak je het?

  Hoe maak je een tompouce?

 • Voeding

  Oud-student Max Nijhuis over de opleiding

  "Na het laatste jaar mijn MBO niveau 4, vakexpert voeding en technologie te hebben afgerond ben ik doorgegaan naar HBO Bedrijfskunde. Met een passie voor de vleessector hoop ik met de combinatie van Voeding, Bedrijfskunde en passie een echte bijdrage te kunnen leveren in een organisatie. Vakkundig te werk gaan en doelen bereiken, daar ga ik voor!"

18 september

Informatiebijeenkomst VHG branche-opleiding Aankomend Hovenier in Lunteren

Dit najaar start in Lunteren de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Werk jij op dit moment bij een hovenier of groenvoorziener en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot ho…