Voeding & technologie

Het plakje kaas op brood, biertje op het terras of een smoothie bij de lunch: maak jij het mogelijk? Tijdens de opleiding voeding leer je namelijk hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt. Je ontwikkelt en bewaakt de kwaliteit van verschillende producten; zoals zuivel, snacks, dranken, snoep, kant-en-klaar maaltijden, groente- en fruit, brood en banket of vlees en vis. Zo leer je bijvoorbeeld hoe producten zo lang mogelijk vers blijven en wie weet verzin jij wel dé nieuwe chipssmaak van het jaar!

 

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

  • Kampioen kaasmakers over de wedstrijd

    Nori Marcelis en Suze Visser zijn de Kampioen Kaasmakers van Zone.college afdeling Voedingsmiddelentechnologie. 🥇 “Er waren zoveel goede kazen” reageerde Suze. Ook Nori had de winst niet verwacht: “We hebben gewoon ons best gedaan”.

  • Oud-student Stijn Praster over de opleiding

    Afgelopen zomer heeft Stijn de opleiding voedingsmiddelentechnologie niveau 4 afgerond. Hij kreeg de kans om aan de slag te gaan bij Bolletje in Almelo. Op de banketafdeling, waar ze allerlei soorten pepernoten maken, maar ook schuddebuikjes en gezouten sticks. Als operator B is hij verantwoordelijk voor het gehele proces van de verschillende productielijnen. Zijn functie is erg afwisselend en geen dag is hetzelfde.

  • Werken met 3D modellen

  • Hoe maak je het?

    Hoe maak je een tompouce?

  • Voeding

    Oud-student Max Nijhuis over de opleiding

    "Na het laatste jaar mijn MBO niveau 4, vakexpert voeding en technologie te hebben afgerond ben ik doorgegaan naar HBO Bedrijfskunde. Met een passie voor de vleessector hoop ik met de combinatie van Voeding, Bedrijfskunde en passie een echte bijdrage te kunnen leveren in een organisatie. Vakkundig te werk gaan en doelen bereiken, daar ga ik voor!"