Wildlife

Werken met wilde zoogdieren, herpeten, vogels en vissen, is elke dag anders. Je kunt in bijzondere situaties terecht komen. Soms help je gestrande dieren of verzorg je wilde dieren in een wildopvang of dierentuin. Het schoonmaken van verblijven en het voeren en verzorgen van dieren gaat je goed af. Je laat je hoofd dan niet op hol brengen en steekt enthousiast je handen uit de mouwen, werkt hard, toont eigen initiatief en doet net dat stapje extra. En met plezier!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Maximaal 50?

  De opleiding Wildlife kent een zogenaamde numerus fixus. Dat betekent dat er voor het schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen is. Er kunnen dat schooljaar 50 eerstejaars studenten starten.

  Lees meer
 • Dierenteam Zwolle: uniek in Nederland

  De opleiding Wildlife werkt met verschillende dierenwelzijnsorganisaties samen aan het verbeteren van dierenwelzijn in Zwolle. Onder de naam ‘Dierenteam Zwolle’ voeren ze verschillende acties uit rondom thema’s als opvang van dieren en het bevorderen van en informeren over dierenwelzijn.

  Lees meer
 • Opleiding Wildlife presenteert zich in vakblad

  De opleiding Wildlife heeft onlangs in het vakblad Harpij uit de doeken gedaan op welke manier de docenten vorm en inhoud geven aan de opleiding en op welke manier zij het bedrijfsleven hierbij heeft betrokken. Nieuwsgierig naar de uitkomsten en plannen? Lees dan via onderstaande link het complete artikel.

  Lees meer
18 september

Informatiebijeenkomst VHG branche-opleiding Aankomend Hovenier in Lunteren

Dit najaar start in Lunteren de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Werk jij op dit moment bij een hovenier of groenvoorziener en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot ho…