Goede sfeer

Voel je thuis

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. Een goede sfeer op school vinden we erg belangrijk. Het helpt je om je thuis te voelen. Ook het leren en werken in een groene omgeving draagt hieraan bij. Je krijgt op onze kleine, veilige en overzichtelijke scholen theorie- en praktijkvakken. We wisselen de theorievakken af met projecten en excursies, zowel binnen als buiten de school. We zijn ervan overtuigd dat je door de goede sfeer en groene omgeving meer leert en dus beter presteert.

 

Welkom bij

We heten je van harte welkom. In deze video geven we een kijkje in onze school.

 

 

Volg ons op

Instagram

Geef jij met enthousiasme een les Duits? Voor onze vmbo locatie in Doetinchem zijn wij op zoek naar een docent Duits. Interesse? Bekijk dan de vacature op www.zone.college/werken-bij #onderwijs #groenonderwijs #vacaturevrijdag ...

74 0

Kijk jij vrijdag 3 september ook mee hoe Koningin Maxima het mbo-schooljaar opent? Studenten hebben deze zomer keihard gewerkt aan het programma en de organisatie van de Nationale Opening in Houten. Van 11:30-12:30 kun je deze spetterende show live meemaken via stream op Ditismbo.nl. Meld je daarvoor even aan via www.ditismbo.nl, zie link in bio.
#ditismbo #openingmbojaar #ondernemerschap #innovatie #duurzaamheid
...

45 0

Gerben (18) van @zone_college_almelo verkoopt duizenden pompoenen in zijn schuur: ‘Ik kocht ooit voor de grap wat zaden’. Bron: indebuurt.nl/almelo

Pompoenen en andere kalebassen in alle soorten en maten. Rood, oranje, groen, geel en heel klein of juist heel groot: Gerben heeft ze. Hij verkoopt ze de komende tijd in de schuur bij zijn ouderlijk huis, net buiten Bornerbroek.“Ik denk dat het er dit jaar zo’n 1500 zijn”, vertelt de 18-jarige Gerben Rouhof trots. “Het zijn zestig tot zeventig verschillende soorten.” Ze liggen op een grote platte kar, in kisten, stellingen en op tafels.

“Het is de eerste week dat we open zijn. Het is nog redelijk mooi weer, dus mensen hebben nog niet echt het herfstgevoel. De grote aanloop moet nog komen.” De schuur is open tot eind oktober. “Ik denk dat alle pompoenen rond Halloween wel verkocht zullen zijn. Als alles uitverkocht is, sluiten we de schuur weer.”

Gerben studeert aan het Zone.college in Almelo, het voormalige AOC Oost. De pompoenenverkoop is zijn hobby. “Een paar jaar geleden heb ik voor de grap een doosje met zaden gehaald. Na een tijdje had ik tien pompoenen. ‘Kan ik die niet verkopen?’, dacht ik en ik ben toen met een karretje langs de buren gegaan. Binnen no-time waren alle pompoenen verkocht. Nu worden het er elk jaar meer. Het is een succes!” Gerben kweekt de pompoenen op het eigen land. De oogst is dit jaar enorm. “Prima pompoenenweer dit jaar. Vorig jaar moest ik continu de sproeiers aan hebben, dit jaar gelukkig niet. Een paar kleine stukjes land zijn door de regen zelfs te nat geworden, dat is oogstverlies.”

Waarom heeft Gerben gekozen voor pompoenen? “Ik zag ze liggen en vond het direct een mooi product. Elke pompoen is weer anders qua vorm, grootte en kleur.” De laatste jaren wordt Halloween steeds populairder in Nederland. Gezien zijn liefde voor pompoenen zal Gerben ook wel van dat feest houden. “Nee dat niet”, lacht hij. “Ik heb nooit wat met Halloween gehad, dat feest had je vroeger helemaal niet.”

Gerbens Pompoenenschuur vind je aan de Lohuisstraat 19 bij Bornerbroek. De schuur is elke dag van de week geopend van 08.00 tot 20.00 uur. “Als ik overdag naar school moet, dan springt mijn familie bij.”
...

149 0