Leerroutes

De keuze voor een middelbare school na groep 8 is best spannend en we helpen je graag. Met een vmbo basis-, kader of gl-advies kun je naar het vmbo Groen en met een havo-advies kun je ook kiezen voor Het Groene Lyceum. Bekijk de onderstaande informatie voor een toelichting over de leerroutes binnen het Zone.college.

Vmbo Groen

Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo Groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Uiteraard krijgen leerlingen ook groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan een leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Bovendien kan hij een diploma halen in alle leerwegen, ook de theoretische leerweg!

Wat wordt jouw route?

Als je van de basisschool komt, heb je meestal al gekozen voor een leerweg. Een leerweg geeft de manier aan waarop je het beste leert: heel praktisch, theoretisch of een beetje van beide. Aan het einde van het tweede jaar van het vmbo maak je een definitieve keuze. We kijken dan samen wat het beste bij je past:

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)
Deze leerweg is speciaal voor leerlingen die het liefst met hun handen bezig zijn en dus erg praktisch zijn ingesteld. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 2 van het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
Deze leerweg is bedoeld voor leerlingen die graag willen leren door praktisch bezig te zijn. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 3 van het mbo.

Gemengde leerweg (GL)
Deze leerweg is geschikt voor leerlingen die makkelijk studeren en vaak al weten welke richting ze op willen. De leerweg kent een flinke dosis theorie en minder stage. Met deze leerweg kun je eenvoudig doorstromen naar de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.

Vakmanschapsroute
Leerlingen die binnen het vmbo de basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg volgen kunnen vanaf de derde klas ook kiezen voor de Vakmanschapsroute. Je volgt dan een vmbo- én mbo-opleiding (niveau 2) in één reis! De Vakmanschapsroute is een doorlopende leerlijn waarbij leerjaar 3 en 4 van het vmbo zijn samengevoegd met leerjaar 1 en 2 van het mbo. Derdejaars vmbo-leerlingen die starten met een vakrichting binnen de Vakmanschapsroute, kunnen dus binnen 4 jaar een mbo-diploma niveau 2 behalen. De Vakmanschapsroute kun je op dit moment volgen op onze locaties Enschede, Twello en Doetinchem.

 

Vmbo Groen Opledingsinformatie

Bekijk een locatiepagina voor specifieke opleidingsinformatie.

Het Groene Lyceum

De praktische route naar het hbo!

Het Groene Lyceum is voor leerlingen met een havo-advies: ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving! Theorie en praktijk wisselen elkaar af en na een snel opleidingstraject van 6 jaar kunnen leerlingen eenvoudig doorstromen naar het hbo. Bij Het Groene Lyceum gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen! Het Groene Lyceum is geen eindonderwijs maar bereid je voor op het hbo. De opleidingsroute van het Het Groene Lyceum kun je volgen in Almelo, Enschede, Doetinchem, Twello en Zwolle.

Het Groene Lyceum Opleidingsinformatie

Bekijk een locatiepagina voor specifieke opleidingsinformatie.

Direct contact

Neem gerust contact op voor meer informatie over onze school. We beantwoorden graag je vragen en vertellen je meer over de verschillende opleidingen bij het Zone.college. Zodat jij een goede studiekeuze kunt maken.