Aanmelden Zone.college Zwolle

De aanmelding voor het Vmbo Groen of Het Groene Lyceum verloopt via je basisschool. Samen met docenten van Zone.college begeleidt jouw leerkracht je bij onze aanmeldingsprocedure.

Aanmelden voor leerjaar 1 van het schooljaar 2024/2025 kan bij ons uitsluitend van 18 maart t/m 31 maart 2024. Dit is wettelijk bepaald. Aanmeldingen die we vóór 18 maart 2024 ontvangen, worden niet eerder dan 18 maart 2024 in behandeling genomen. Kijk voor meer informatie over aanmelden en plaatsing bij onderdeel ‘ook handig’.

Instromen bij Zone.college

Wil je kind vanuit de brugklas of het tweede leerjaar overstappen naar ons Vmbo Groen? Dan kun je contact opnemen met één van de decanen van de locatie, mevr. Woltinge en mevr. Dullemond, via zwolle@zone.college.

Aanmeldings- en plaatsingsprocedure

Download de Aanmeldings- en plaatsingsprocedure via de knop hiernaast.
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Zone.college Zwolle via zwolle@zone.college  of telefoon (088) 26 20 500.

Veelgestelde vragen over het aanmeldproces

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?

Je kan jouw kind aanmelden voor leerjaar 1 van het schooljaar 2024-2025 vanaf 18 maart tot en met 31 maart 2024. Aanmeldingen die we vóór 18 maart ontvangen, nemen we niet eerder dan 25 maart in behandeling.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Je meldt jouw kind aan voor onze school door schriftelijk het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit aanmeldingsformulier kun je downloaden op deze website of opvragen bij onze school. Het ingevulde aanmeldingsformulier lever je vervolgens in bij de basisschool of school voor speciaal basisonderwijs van jouw kind. Zij maken de aanmelding compleet en sturen deze door naar onze school. Meer informatie over het aanmelden vind je in de aanmeldings- en plaatsingsprocedure.

Is er ook een loting?

Om alle leerlingen kwalitatief onderwijs, persoonlijke aandacht én een sociaal en fysiek veilige leeromgeving te kunnen garanderen, kan Zone.college Zwolle ieder jaar voor leerjaar 1 een maximum aantal leerlingen plaatsen. Voor het schooljaar 2024-2025 is dat een aantal van 176 nieuwe leerlingen. Dit aantal wordt verdeeld over de leerwegen (inclusief Het Groene Lyceum) die wij aanbieden.

Als we meer aanmeldingen van nieuwe leerlingen ontvangen dan we kunnen plaatsen in een leerweg, dan wordt er onder alle aanmeldingen voor die leerweg geloot. Meer informatie over de werkwijze van de loting vind je in de aanmeldings- en plaatsingsprocedure.