Van politieman naar hovenier op een camping

Edwin Franke maakte de switch van politieagent naar hovenier. “Het werk als politieagent werd mij gewoon te veel. Hierdoor kwam ik in de ziektewet terecht. Ik heb nu minder last van stress, zit lekkerder in mijn vel en ik werk buiten. Hoe mooi is dat?”, vertelt Edwin.

“Een goede vriend van mij heeft een boomverzorgingsbedrijf. Ik liep tijdens mijn revalidatieperiode een paar dagen mee en merkte dat ik hier heel blij van werd. De rust die het mij gaf had ik echt nodig.”

Een frisse start
De carrièreswitch deed Edwin goed. Toch vond hij dat er nog wat miste: “Ik wilde mij verder verdiepen in het vak en zocht daarom naar een opleiding die daarop aansloot. Ik kwam zo bij het Zone.college terecht. Zij hadden precies de opleiding die ik zocht!”, vertelt Edwin enthousiast. “Er was begrip voor mijn situatie. Lukte het je even niet? Dan was er ruimte om op adem te komen.De stof die je voor je kiezen krijgt is natuurlijk erg belangrijk. Je leert bijvoorbeeld heel veel over planten, bodemkunde en bemestingsleer. Kennis waar je iets mee kan, geleerd op mijn eigen tempo. Ideaal! Je leert binnen no time de kneepjes van het vak. Ik volgde één middag / avond per week de branche-opleiding Aankomend Hovenier in Almelo. Zeker binnen het hoveniersvak geldt dat je het meeste in de praktijk leert. We kregen veel praktijklessen.”

Droombaan
Tijdens een vakantie leerde hij de eigenaresse van een camping op de Holterberg kennen. Ze raakten aan de praat en het klikte vrijwel meteen. “Zij vertelde dolenthousiast dat ze haar camping ging uitbreiden met zo’n 80 plekken.” Zo’n uitbreiding vraagt om personeel zou je denken! Dat klopt ook: “Ik vroeg haar daarom tijdens het gesprek, gekscherend, of ze nog hoveniers zochten. De rest is geschiedenis!”

Edwin werkt met veel plezier op de camping. Dat hij in zijn nopjes is, is duidelijk te merken. “Het werk dat ik doe geeft mij voldoening. Bezig zijn in de natuur, het onderhouden van de camping en de fijne collega’s.. Ja, ik heb mijn droombaan gevonden! Overigens ben ik nog niet uitgeleerd. Over een paar maanden ga ik bij het Zone.college een kettingzaagcursus volgen.”

 

 

Ook overstappen naar een baan in het groen?
De opleiding Aankomend Hovenier VHG start dit najaar.

Lees meer over de opleiding Aankomend Hovenier VHG

 

Informatieavond 7 september 2023
Op donderdag 7 september is er een informatieavond bij VeluwePlant in Lunteren. Klik hier voor meer informatie.