Van je hobby je werk maken

Voormalig businessanalist Marco besloot zijn kantoorbaan op te geven. Nu geniet hij van de buitenlucht en het fysieke werk als hovenier.

‘Als oud-collega’s vragen hoe het op mijn nieuwe werk gaat, zeg ik trots: ‘ik rijd in een hele grote auto van de zaak, ik ben de hele dag met mijn hobby bezig en ik krijg er nog voor betaald ook.’ Ik heb 21 jaar in het bankwezen gewerkt. Ik merkte dat ik er geen energie meer van kreeg. Ik geniet erg van fysiek bezig zijn en wilde niet meer de hele dag binnen zitten achter de computer.

Ik houd me als hovenier bezig met het onderhoud van groen. De werkzaamheden variëren van het scheren van hagen en het verwijderen van onkruid met branders tot het vervangen van beplanting en het maaien van gras. Het is voor het eerst dat ik iedere dag zichtbaar resultaat heb van mijn werk!’

Ook overstappen naar een baan in het groen?
Marco besloot het roer om te gooien en te kiezen voor de groensector. Hij deed de VHG branche-opleiding, deze kun je bij Zone.college volgen. Bekijk onze leaflet voor meer informatie over de opleidingstrajecten én een handig stappenplan voor omscholen.

Download het leaflet

Hovenier is één van de kansberoepen. Dit betekent dat er veel vacatures zijn.