Van elke dag binnen naar elke dag buiten

Paul maakte de overstap van docent Engels op een mbo-school naar hovenier. Het idee om iets anders te gaan doen, speelde al een tijdje door zijn hoofd. “Ik wilde meer variatie in mijn werk en meer met mijn handen werken. Ik was altijd al geïnteresseerd in de natuur en zo kwam ik uit bij het beroep hovenier,” vertelt Paul.

Avondopleiding
“Ik ben zelf gaan solliciteren bij hoveniersbedrijven. Uiteindelijk mocht ik bij Mulder bos & tuin aan de slag. Ik had weinig tot geen ervaring, maar dat vonden ze geen probleem. Ik leerde het vak door naast mijn werk een avondopleiding te volgen bij Zone.college in Almelo. Ik koos voor de VHG branche-opleiding vanwege de vele praktijklessen. De branche-opleiding duurt drie jaar, maar je kunt er ook voor kiezen na het eerste jaar te stoppen. Aan het einde van het eerste schooljaar kun je examen doen voor het branche-certificaat Aankomend hovenier. De opleiding vergrootte mijn werkplezier. Inmiddels heb ik de volledige branche-opleiding afgerond én ik heb werk waar ik veel voldoening uithaal.”

Hovenier én trainer
Paul werkt nu als hovenier en hij geeft af en toe trainingen aan mensen die, net als hij, actief zijn in de groene sector. Deze combinatie past perfect bij hem.

Meer info
Wil je net als Paul ook de switch maken naar het beroep hovenier en ben je benieuwd of de opleiding iets voor jou is?
Laat je informeren. De eerstvolgende informatieavond is op 11 juni 2024.

Lees meer over de opleiding Aankomend Hovenier VHG en de informatieavonden