Van banketbakker naar bloemist

Bob werkte ruim 32 jaar als banketbakker. In 2021 maakte hij de overstap naar bloemist. “Na 27  jaar maakte ik de overstap naar een nieuwe  werkgever én een andere branche. Het werk werd mij te zwaar en ik wilde echt wat anders. De laatste jaren werkte ik als chef en mede-eigenaar bij de bakkerij. Een baan als docent/praktijkbegeleider Brood- en banketbakken leek mij een logische vervolgstap, maar dat was het toch niet helemaal voor mij. Samen met een jobcoach heb ik gezocht naar ander werk.”

Meeloopdagen
“Creatieve beroepen zoals etaleur, hovenier en bloemist passen bij mij. Ik koos ervoor om bedrijven te mailen met het verzoek een dagje mee te lopen. Meerdere bedrijven stonden daarvoor open en na een paar keer meelopen had ik een goed beeld. Elisha van Elisha’s Bloemen uit Borger bood mij een baan aan. Samen zochten we online naar een goede praktijkopleiding en zo ben ik bij Zone.college terechtgekomen. Ik heb nu de opleiding Bloemsierkunst basis afgerond.”

Elk seizoen anders
“Ervaring als bloemist had ik niet. Ik heb voor de opleiding bij Zone.college gekozen, omdat het een avondopleiding is met praktijklessen. Iedereen nam verschillende bloemen mee en daarmee gingen we aan de slag. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat je, net zoals bij mijn vorige werk, elk seizoen weer wat anders maakt. En ik werk met een leuk team samen. Thuis zijn ze ook blij dat ik deze stap naar bloemist heb gemaakt, ondanks dat ze nu de gratis taart missen.”

Ook overstappen naar een baan in het groen?
De 1-jarige opleiding Bloemsierkunst basis start in oktober. Tijdens deze opleiding leer je de basistechnieken, die nodig zijn om een goed bloemwerk te kunnen maken. Benieuwd of deze opleiding ook iets voor jou is?

Lees meer over de opleiding Bloemsierkunst basis

Op onze website staat een een overzicht van de geplande cursussen en opleidingen voor volwassenen.

Bekijk de opleidingskalender