Bloemsierkunst basis

Werk jij graag met bloemen en wil je de basistechnieken van de bloemsierkunst leren? Met deze 1-jarige cursus van Zone.college krijg je in 16 avondsessies de voornaamste kneepjes bijgebracht.

Informatie

Voor wie

Deze 1-jarige avondcursus is bedoeld voor beginners in de bloemenbranche.

Programma

Het programma van deze cursus bestaat uit het samenstellen van arrangementen uit plantaardige en niet-plantaardige materialen met een verantwoorde vormgeving en kleurgebruik. Belangrijk is de toepassing van diverse technieken zoals draadtechniek, steektechniek, bindtechniek, etc. Uiteraard krijg je ook voldoende kennis van het gebruik, de toepassing en de verzorging van in de beroepspraktijk voorkomende bloemen, planten, hulpmiddelen en materialen, die nodig zijn om goed bloemwerk te kunnen maken.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Data en Locaties

De cursusdata:

13 en 27 september
11 oktober
15 en 19 november
13 december 2021
17 en 31 januari 2022
14 februari
7 en 21 maart
4 en 25 april
23 mei
13 juni 2022

Tijd: 18.00 – 21.30 uur
Locatie: Zone.college, Koggelaan 7 te Zwolle.

 

Investering

€ 995,- excl. 21% btw.
Naast cursuskosten moet rekening gehouden worden met kosten voor aanschaf gereedschappen ca. € 50,- en bloemen ca. € 25,- per cursusavond.

Na de opleiding

Wil je je verder specialiseren? Dat kan met de avondopleiding Bloemsierkunst gevorderden.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.