Bloemsierkunst basis

Werk jij graag met bloemen en wil je de basistechnieken van de bloemsierkunst leren? Met deze 1-jarige cursus van Zone.college krijg je in 16 avondsessies de voornaamste kneepjes bijgebracht.

Informatie

Voor wie

Deze 1-jarige avondcursus is bedoeld voor beginners in de bloemenbranche.

Programma

Het programma van deze cursus bestaat uit het samenstellen van arrangementen uit plantaardige en niet-plantaardige materialen met een verantwoorde vormgeving en kleurgebruik. Belangrijk is de toepassing van diverse technieken zoals draadtechniek, steektechniek, bindtechniek, etc. Uiteraard krijg je ook voldoende kennis van het gebruik, de toepassing en de verzorging van in de beroepspraktijk voorkomende bloemen, planten, hulpmiddelen en materialen, die nodig zijn om goed bloemwerk te kunnen maken.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Data en Locaties

De cursus wordt bij voldoende aanmelding gegeven op 16 maandagavonden van 18:00 uur – 21:30 uur bij Zone.college locatie Zwolle.

Cursusdata 2021-2022:
13, 27 september, 11 oktober, 1, 15, 29 november, 13 december, 17, 31 januari 2022, 14 februari, 7, 21 maart, 4, 25 april, 23 mei, 13 juni.

Maatregelen rondom Covid-19
Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 hebben wij ons te houden aan de regelgeving die op het moment van de opdracht van toepassing is. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen vanuit het onderwijs.

Investering

€ 995,- excl. 21% btw.
Naast cursuskosten moet rekening gehouden worden met kosten voor aanschaf gereedschappen ca. € 50,- en bloemen ca. € 25,- per cursusavond.

Na de opleiding

Wil je je verder specialiseren? Dat kan met de avondopleiding Bloemsierkunst gevorderden.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.