Interactie met klanten, leukste wat er is!

Lesly (38) heeft groene vingers en werkt het liefst binnen met mensen om zich heen. Dit komt samen in zijn nieuwe baan als interieurbeplanter.

‘Ik werkte heel lang in een tuincentrum. Het werk werd teveel routine en opeens dacht ik ‘nu is het mooi geweest, nu wil ik iets anders’.

Als interieurbeplanter is geen dag hetzelfde. Het werk is innovatief. Je bent op verschillende manieren bezig met hangende tuinen, systemen en potten. Je werkt met computers voor het watergeefsysteem, maar ook met pompen. Dat maak het werk interessant en spannend.

Voor mij is het klantcontact de reden waarom ik dit beroep heb gekozen. Mensen blij maken met een mooi aangeklede werkplek, daar haal ik veel plezier uit. De interactie met klanten, dat is het leukste wat er is!’

Ook overstappen naar een baan in het groen?
Lesly besloot het roer om te gooien en te kiezen voor de groensector. Hij deed de VHG Brancheopleiding, een samenwerking met Zone.college. Benieuwd of deze opleiding ook wat voor jou is? Lees hier meer over de opleiding tot hovenier en download de brochure.

Download de brochure