Veilig werken met de hoogwerker

Ben jij betrokken bij het onderhouden van bomen en wil je leren op een veilige en verantwoorde manier gebruik te maken van een hoogwerker? Kies voor deze praktische 2-daagse cursus van Zone.college. Je leert dan alles over het kiezen van de juiste hoogwerker en het veilig inzetten ervan, inclusief het gebruik van handgereedschap. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en een beoordeling van het bedienen van de hoogwerker. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor boomverzorgers en boomverzorgingsploegen die willen leren om op een veilige en verantwoorde manier een hoogwerker te gebruiken bij het onderhoud van bomen.

Programma

Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is het van belang dat de deelnemer voldoende kennis en vaardigheden heeft van het veilig werken langs de weg, de praktische kennis over het plaatsen van wegafzettingen en bebordingen. Indien de deelnemer nog niet voldoende kennis en vaardigheid heeft op dit gebied, dan is het noodzakelijk om vooraf de cursus “Veilig werken langs de weg” te volgen. Komt de deelnemer voor het onderhoud aan bomen dan dient óók de cursus “Snoeien laan- en straatbomen” gevolgd te zijn.

Programma
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat betekent de ARBO wetgeving voor werknemers/werkgevers
  • Welke hoogwerker(s) inzetten in welke situatie(s)
  • Aflevering van een hoogwerker
  • Veilig werken langs de weg met hoogwerkers
  • Veiligheidsvoorzieningen en toepassing hoogwerker
  • Communicatie
  • Veilig werken met handgereedschap in een hoogwerker op een locatie
  • Hoe te handelen bij kleine storingen van de machine of ongevallen

Het programma wordt in praktijksituaties met behulp van hoogwerker(s) en eventueel bebordingsmaterialen uitgevoerd.

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en een beoordeling van het bedienen van de hoogwerker. De deelnemer ontvangt bij voldoende resultaat een getuigschrift.

Het aantal deelnemers bedraagt in verband met de praktijkcasus en de veilig­heid, maximaal 8.

Aanvullende informatie
Deelnemers moeten beschikken over de wettelijk verplichte goedgekeurde veiligheidsuitrusting bestaande uit helm met kinband, oog-/gelaatbescherming, veiligheidsschoeisel en handschoenen.

 

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 525,- excl. 21% btw

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.