Aankomend Projectleider VHG

Ben je een vakbekwaam hovenier en wil je in de groene sector werken als werkvoorbereider, uitvoerder, opzichter, calculator, ontwerper of beheerder? Of wil je misschien een eigen hoveniersbedrijf starten? Dan is deze 2-jarige praktijkgerichte opleiding van Zone.college wat je zoekt. Je leert alles over het zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van (groen)projecten.

Informatie

Voor wie

Deze opleiding is gericht op vakmensen die willen doorgroeien naar het zelfstandig leiden van projecten.

Om te kunnen starten moet je in het bezit zijn van het certificaat Vakbekwaam Hovenier, een mbo-opleiding op minimaal niveau 3 hebben afgerond óf werkervaring hebben op het niveau van Vakbekwaam Hovenier.

De opleiding begeleidt je in het traject van uitvoerende naar leidinggevende en is geschikt wanneer je al werkzaam bent als projectleider en graag een bijbehorend diploma wilt behalen.

De lessen en opdrachten sluiten direct aan bij praktijksituaties van de deelnemers.

Intake
Voor aanvang van de opleiding wordt een intake gedaan. Hierin bekijk je jouw voorkennis in de vorm van een vragenlijst en enkele kennistoetsen. De uitslagen daarvan dienen als basis voor het intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met een trainer/docent.

Programma

Programma

Het 2-jarige programma bestaat uit zes thema’s:

  • Introductie: inzet van je kwaliteiten, communicatie en presentatie
  • Circulair en natuurinclusief: circulair ondernemen, duurzaamheid en biodiversiteit, keurmerken
  • Bedrijfs- en projectorganisatie: praktisch leidinggeven, veilig werken in jouw organisatie, MVO
  • Communicatie en relatiebeheer: effectieve communicatie met klanten en medewerkers
  • ICT: toepassing van GIS, automatisering van bedrijfsprocessen
  • Projectbeheersing: organisatie van projecten, acquisitie, calculeren, werkvoorbereiding en uitvoering, beheerplan en nazorg

Elk thema sluit je af met één of meerdere examenopdrachten. Deze verzamel je in een portfolio als bewijs voor je ontwikkeling. Voor die examenopdrachten gebruik je jouw eigen praktijksituaties. Wie elk thema succesvol afsluit, ontvangt het diploma Aankomend Projectleider. Deze is door Branchevereniging VHG erkend.

De thema’s grijpen in elkaar als puzzelstukjes: bij een thema heb je óók kennis uit de andere thema’s nodig.

Studiebelasting
De opleiding duurt twee jaar.  In elk jaar worden ongeveer 120 begeleide opleidingsuren gegeven.

Blended learning
De opleiding bestaat uit een mix van verschillende leervormen. Je krijgt toegang tot de elektronische leeromgeving van de VHG. Hierin vind je onder andere het lesmateriaal, de (examen-)opdrachten en de studieresultaten. Tijdens de lessen die je krijgt van een docent kun je vragen stellen en worden praktijkvoorbeelden en de beoordeling van opdrachten besproken.

Investering

€ 4.600,- excl. 21% btw p.p.

Voor de VHG Branche-opleiding zijn er subsidiemogelijkheden via Colland Arbeidsmarkt.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.