BHV Bedrijfshulpverlening Basis

Wil jij voldoen aan de wettelijke plicht om bedrijfshulpverlening bij jouw bedrijf te organiseren? Volg dan deze praktische cursus van Zone.college. In 2 dagdelen leer je alles over EHBO, reanimatie, preventie, brandbestrijding, alarmering en evacuatie en het samenwerken met andere hulpverlenersorganisaties bij calamiteiten. Ook het maken van (risico-)inventarisaties, plannen en alarmeringsschema’s staat op het programma. Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat Bedrijfshulpverlening.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor werkgevers en werknemers die zich, al dan niet vanuit de verplichting vanuit de Arbo-wet, willen bekwamen in bedrijfshulpverlening.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Reanimatie
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
  • Voorkomen en beperken van ongevallen
  • In noodsituaties alarmeren en evacueren van iedereen in het gebouw
  • Alarmeren van en samenwerken met andere hulpverlenersorganisaties bij een calamiteit
  • Het maken van: risico-inventarisatie en -evaluatie, ontruimingsplan, communicatieplan, intern alarmeringsschema, extern alarmeringsschema

Bij deze cursus wordt een reanimatie-instructeur, de brandweer en (eventuele)lotusslachtoffers betrokken. De cursus wordt zo praktisch mogelijk gehouden.

Externe legitimering vindt plaats d.m.v. een theorie- en praktijk examen. Bij voldoende resultaat ontvangt u het certificaat Bedrijfshulpverlening.

Groepen/bedrijven kunnen contact opnemen voor een incompany cursus die in overleg met de cursusdocent bedrijfsspecifiek gemaakt kan worden (minimaal 12 personen).

Investering

€ 295,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.