Ergonomie in de praktijk

Wil jij als medewerker meer weten over fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit in relatie tot jouw functie? In deze praktijkgerichte interactieve training van Zone.college leer je alles over houding en beweging, verantwoord gebruik van gereedschappen en machines, het belang van sporten en gezond eten en nog veel meer. Je zult het zien: dat werkt een stuk prettiger.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit en zich daarvan bewust wil worden bij de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.

Programma

Het doel van deze functiegerichte training is dat medewerkers kennis opdoen van fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit en zich daarvan bewust worden bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden.

Werkwijze
De werkwijze is interactief waarbij van de deelnemers een actieve rol wordt verwacht en waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen. Er wordt tijdens de training een tweeslag gemaakt doordat naast een arbeids-fysiotherapeut, een docent groene ruimte wordt ingezet. Aan de hand van praktijkvoorbeelden in combinatie met theoretische onderbouwing, wordt er geoefend op de werkplek. Niet belerend maar praktijk-lerend!

Programma
Tijdens de training wordt aandacht besteedt aan de volgende onderwerpen:

  • Verantwoord werken, houding en beweging
  • Werken in de praktijk en omgevingsomstandigheden
  • Taakroulatie en gebruik PBM’s
  • Ergonomisch werken met gereedschappen en machines
  • Signaleren van slijtage gereedschap en machines en de effecten daarvan
  • Werkstress in relatie tot psychosociale arbeidsdruk
  • Kort stilstaan bij effecten van sporten, gezond eten en overgewicht
  • Communicatie i.r.t. het werkplekbezoekrapport

Om de training bedrijfsspecifiek te maken kunnen we werkplekbezoeken brengen om zo een indruk te krijgen van de werkomgeving en om foto’s te maken t.b.v. bedrijfsspecifiek lesmateriaal.

Data en Locaties

Deze training kan verzorgd worden op diverse bedrijfslocaties.

Investering

Prijs op aanvraag.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.