Ergonomie in de praktijk

Willen jouw medewerkers meer weten over fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit in relatie tot hun functie? In deze praktijkgerichte interactieve training van Zone.college leert men alles over houding en beweging, verantwoord gebruik van gereedschappen en machines, het belang van sporten en gezond eten en nog veel meer. Je zult het zien: dat werkt een stuk prettiger.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit en zich daarvan bewust wil worden bij de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.

Programma

Het doel van deze functiegerichte training is dat medewerkers kennis opdoen van fysieke belasting, ergonomisch werken en vitaliteit en zich daarvan bewust worden bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden.

Werkwijze
De werkwijze is interactief waarbij van de deelnemers een actieve rol wordt verwacht en waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen. Er wordt tijdens de training een tweeslag gemaakt doordat naast een arbeids-fysiotherapeut, een docent groene ruimte wordt ingezet. Aan de hand van praktijkvoorbeelden in combinatie met theoretische onderbouwing, wordt er geoefend op de werkplek. Niet belerend maar praktijk-lerend!

Programma
Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Verantwoord werken, houding en beweging;
 • Werken in de praktijk en omgevingsomstandigheden;
 • Taakroulatie en gebruik PBM’s;
 • Ergonomisch werken met gereedschappen en machines;
 • Signaleren van slijtage gereedschap en machines en de effecten daarvan;
 • Werkstress in relatie tot psychosociale arbeidsdruk;
 • Kort stilstaan bij effecten van sporten, gezond eten en overgewicht;
 • Communicatie i.r.t. het werkplekbezoekrapport.

Om de training bedrijfsspecifiek te maken kunnen we werkplekbezoeken brengen om zo een indruk te krijgen van de werkomgeving en om foto’s te maken t.b.v. bedrijfsspecifiek lesmateriaal.

Investering

We verzorgen de cursus bij bedrijven. Samen met de opdrachtgever worden het exacte programma, de duur en de locatie bepaald. Na een persoonlijk gesprek bieden we een offerte op maat aan.

Wat houdt een incompanycursus van Zone.college in?

 • Werken op basis van bedrijfsspecifieke en persoonlijke leerwensen en –doelen.
 • Kennis en expertise toepassen op de thema’s en processen in de organisatie.
 • Meerdere medewerkers tegelijk scholen en gezamenlijk hun kennis naar een hoger niveau brengen.
 • Trainen met eigen materialen (indien mogelijk op de werkplek) en werken aan de hand van bestaande bedrijfsprocessen.
 • Van en met elkaar leren: een positieve, verbindende ervaring voor het hele team.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.