Ecologisch groen beheer inheemse flora

Werk jij in de groene sector en wil je vakkundig onderhoud kunnen uitvoeren aan natuurlijke houtachtige en kruidachtige begroeiingen? Kies dan voor deze 5-daagse cursus van Zone.college. Je leert dan alles over bijvoorbeeld ecologische basisprincipes, plantenkennis, het toepassen van ecologisch beheer (met oog voor de relatie tussen flora en fauna) en jouw rol in de voorlichting over dit alles. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers in het groen die op bekwame wijze onderhoud aan het ecologisch groen, aan natuurlijke houtachtige en kruidachtige begroeiingen willen uitvoeren.

Programma

Tijdens de 5-daagse cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ecologische basisprincipes, kennis van vegetaties en landschappen.
  • Toepassen van ecologisch beheer in houtachtige begroeiingen.
  • Toepassen van beheer in kruidachtige begroeiingen, maaischema’s.
  • Relatie fauna en flora bij het beheer, Wet natuurbescherming in de praktijk.
  • Water- en oeverbegroeiingen, jouw rol in de voorlichting.

Verder wordt in de cursus aandacht besteed aan plantenkennis, het herkennen en determineren (eenvoudig) van kruiden. Er worden eenvoudige inventarisatieoefeningen uitgevoerd en er wordt (bijna) elke cursusdag een excursie uitgevoerd.

De cursus kan worden afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Om deel te kunnen nemen  is een basisberoepsopleiding of werkervaring in het groen vereist. Het aantal deelnemers is maximaal 14.

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 630,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.