Ecologisch groen toepassen inheemse flora

Ben jij een groenprofessional die leiding geeft aan een groenploeg en wil je effectiever omgaan met het ecologisch inrichten, ombouwen en beheren van houtachtige en kruidachtige begroeiingen? In deze cursus van Zone.college ontdek je in 8 themadagen alles wat daarbij komt kijken, van ecologische basisprincipes tot en met het aansturen van medewerkers die belast zijn met de uitvoering van de werkzaamheden. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor vakbekwame medewerkers die leiding geven aan een groenploeg en op bekwame wijze onderhoud aan het ecologisch groen, aan natuurlijke houtachtige en kruidachtige begroeiingen willen uitvoeren.

Programma

In deze cursus wordt gewerkt met de volgende themadagen:

  • Ecologische basisprincipes, het ontstaan van natuur en het Nederlandse landschap.
  • Ecologische structuren en verbindingen.
  • Omvormen/aanleggen naar ecologisch groen.
  • Toepassen ecologie in het beheer van houtige begroeiingen.
  • Toepassen ecologie in het beheer van kruidachtige begroeiingen.
  • Fauna en het belang van ecologische verbindingen, Wet natuurbescherming.
  • Ecologische functies en beheer van watermilieu.
  • Voorlichting en educatie / evaluatie en monitoren ecologisch groenbeheer.

Gedurende de gehele cursus wordt aandacht besteedt aan plantenkennis en kennis van vegetaties, evenals aan beschermde soorten. Dit laatste geldt ook voor de fauna. Vooral het kunnen determineren wordt benadrukt en geoefend. Verder dient er een omvormingsplan gemaakt te worden.

De cursus kan worden afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Voor deelname aan deze cursus is minimaal MBO niveau 3 of ruime praktijkervaring vereist. Het aantal deelnemers is maximaal 14.

 

Data en Locaties

De cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 1.130,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.