Mijn gezonde leefstijl

Ambieert jouw bedrijf een gezondere leefstijl voor de medewerkers? In deze cursus van Zone.college worden de deelnemers 1 dag meegenomen in de aspecten die daarbij komen kijken, zoals bewegen en sporten, gezond eten, overgewicht, roken, alcohol, ziekmelden en ‘grijs’ verzuim. De toon is niet belerend; de nadruk ligt op de voordelen die mensen zelf ervaren door zich gezonder te gedragen.

Informatie

Voor wie

Voor iedereen die verantwoordelijk wil omgaan met een gezonde balans in het leven.

Programma

Belangrijkste punten die aan de orde komen:

  • Bewegen, sporten
  • Gezond eten
  • Overgewicht
  • Roken
  • Alcohol
  • Ziekmelden en ‘grijs’ verzuim

Een dag in het kader van een goede leefstijl pakken we praktisch aan. Betuttelen of bang maken heeft geen zin. In het kader is het interessant te kijken naar de verschillende overheidscampagnes aangaande gezondheid en goede leefstijl. Denk aan de agressieve campagnes tegen roken en de betuttelende manier van campagne voeren tegen overgewicht. Om mensen bewust te maken van de juiste leefstijl is het van belang juist de nadruk te leggen op de voordelen die mensen ZELF ervaren door zich gezonder te gedragen! Het gaat er in eerste instantie om de deelnemers er van te overtuigen dat ze zich zelf prettiger voelen bij een meer gezonde leefstijl.

Deze dag is een opzet naar een meer gezonde leefstijl. Natuurlijk verdienen de onderwerpen continue aandacht maar we denken dat de deelnemers na afloop van de cursus hun leefstijl zodanig kunnen aanpassen dat ze zich prettiger voelen, en niet meer op maandagochtend of vrijdagmiddag hoeven te verzuimen, maar fit het weekend ingaan en uitkomen!

Groepsgrootte
De ideale groepsgrootte is 8 tot maximaal 12 personen.

Data en Locaties

Deze training kan worden verzorgd op diverse (bedrijfs)locaties.

Investering

€ 225,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.