Haal je beste binnenste buiten

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en techniek-lokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren. Haal je beste binnenste buiten!

Over ons

Ambitie

Zone.college is een school met innovatief Groen en duurzaam onderwijs. Het is een plek waar je groeit, over je grenzen heen stapt en waar je je thuis voelt. Leerlingen en studenten volgen hun opleiding in de vmbo.zone of in de mbo.zone. Door een combinatie van theorie en vooral praktijk binnen en buiten de school, halen wij je beste binnenste buiten.

Ambitie Zone.college
Zone.college werkt aan groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland. We willen zorgen voor vooruitstrevend beroepsonderwijs dat nog beter aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is. Zo wordt onderwijs leerzamer voor leerlingen en studenten en hebben medewerkers een interessanter perspectief. Groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland; daar werken we aan.

Koers Zone.college, de kern van ons functioneren vatten we als:

  • In een wereld vol verschillen willen wij verbinden
  • In een leven vol verrassingen bieden wij houvast
  • In een omgeving vol keuzes geven wij richting
  • In een tijd vol veranderingen ontwikkelen wij perspectief

Kernpunt is onze aanpak is dat we actief invulling willen geven aan “groots Groen onderwijs”. Voor het vmbo is dat sterk gericht op de kennismaking van jonge mensen met een duurzame Groene beroepswereld, zodat ze voorbereid zijn om als wereldburger een vervolgopleiding te kiezen.

Download het schoolplan

Ons onderwijs

Kies vmbo

Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo Groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Uiteraard krijgen leerlingen ook groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan een leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Bovendien kan hij een diploma halen in alle leerwegen, ook de theoretische leerweg!

Wat wordt jouw route?
Als je van de basisschool komt, heb je meestal al gekozen voor een leerweg. Een leerweg geeft de manier aan waarop je het beste leert: heel praktisch, theoretisch of een beetje van beide. Aan het einde van het tweede jaar van het vmbo maak je een definitieve keuze. We kijken dan samen wat het beste bij je past:

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)
Deze leerweg is speciaal voor leerlingen die het liefst met hun handen bezig zijn en dus erg praktisch zijn ingesteld. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 2 van het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
Deze leerweg is bedoeld voor leerlingen die graag willen leren door praktisch bezig te zijn. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 3 van het mbo.

Gemengde leerweg (GL)
Deze leerweg is geschikt voor leerlingen die makkelijk studeren en vaak al weten welke richting ze op willen. De leerweg kent een flinke dosis theorie en minder stage. Met deze leerweg kun je eenvoudig doorstromen naar de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.

Lees meer over vmbo Groen

 

Kies de Vakmanschapsroute

In de vakmanschapsroute wordt het vmbo en het mbo programma in een doorlopende lijn aangeboden. Deze route duurt in principe 4 jaar, maar kan ook versneld in 3 jaar worden afgerond. Wij zorgen voor een goede aansluiting tussen het vmbo en mbo. De vakmanschapsroute leidt op tot een mbo niveau 2 diploma. Met dit diploma heb je een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. In deze leerroute stap je niet over naar een andere school. Daarnaast kun je rekenen op individuele begeleiding door een persoonlijke coach.

Lees meer over de Vakmanschapsroute

 

Kies Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is voor leerlingen met een havo-advies: ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving! Theorie en praktijk wisselen elkaar af en na een snel opleidingstraject van 6 jaar kunnen leerlingen eenvoudig doorstromen naar het hbo. Bij Het Groene Lyceum gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen!

Lees meer over Het Groene Lyceum

 

Organisatie

De leiding van Zone.college Doetinchem is in handen van een locatiedirecteur en vier teamleiders.

Locatiedirecteur
Mevr. P. Splithof
psplithof@zone.college

Team Groen
Dhr. F. Wissing
fwissing@zone.college

Basisberoepsgerichte leerweg
Mevr. E. Volkers
evolkers@zone.college

Kaderberoepsgerichte leerweg
Mevr. F. Oostendorp
foostendorp@zone.college

Gemengde leerweg / Het Groene Lyceum
Dhr. P. Meuleman
pmeuleman@zone.college

Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor al onze vestigingen. Bekijk hier de folder over de OAC. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oacdoetinchem@zone.college

Volg ons op

Instagram

Geef jij met enthousiasme een les Duits? Voor onze vmbo locatie in Doetinchem zijn wij op zoek naar een docent Duits. Interesse? Bekijk dan de vacature op www.zone.college/werken-bij #onderwijs #groenonderwijs #vacaturevrijdag ...

74 0

Kijk jij vrijdag 3 september ook mee hoe Koningin Maxima het mbo-schooljaar opent? Studenten hebben deze zomer keihard gewerkt aan het programma en de organisatie van de Nationale Opening in Houten. Van 11:30-12:30 kun je deze spetterende show live meemaken via stream op Ditismbo.nl. Meld je daarvoor even aan via www.ditismbo.nl, zie link in bio.
#ditismbo #openingmbojaar #ondernemerschap #innovatie #duurzaamheid
...

45 0

Gerben (18) van @zone_college_almelo verkoopt duizenden pompoenen in zijn schuur: ‘Ik kocht ooit voor de grap wat zaden’. Bron: indebuurt.nl/almelo

Pompoenen en andere kalebassen in alle soorten en maten. Rood, oranje, groen, geel en heel klein of juist heel groot: Gerben heeft ze. Hij verkoopt ze de komende tijd in de schuur bij zijn ouderlijk huis, net buiten Bornerbroek.“Ik denk dat het er dit jaar zo’n 1500 zijn”, vertelt de 18-jarige Gerben Rouhof trots. “Het zijn zestig tot zeventig verschillende soorten.” Ze liggen op een grote platte kar, in kisten, stellingen en op tafels.

“Het is de eerste week dat we open zijn. Het is nog redelijk mooi weer, dus mensen hebben nog niet echt het herfstgevoel. De grote aanloop moet nog komen.” De schuur is open tot eind oktober. “Ik denk dat alle pompoenen rond Halloween wel verkocht zullen zijn. Als alles uitverkocht is, sluiten we de schuur weer.”

Gerben studeert aan het Zone.college in Almelo, het voormalige AOC Oost. De pompoenenverkoop is zijn hobby. “Een paar jaar geleden heb ik voor de grap een doosje met zaden gehaald. Na een tijdje had ik tien pompoenen. ‘Kan ik die niet verkopen?’, dacht ik en ik ben toen met een karretje langs de buren gegaan. Binnen no-time waren alle pompoenen verkocht. Nu worden het er elk jaar meer. Het is een succes!” Gerben kweekt de pompoenen op het eigen land. De oogst is dit jaar enorm. “Prima pompoenenweer dit jaar. Vorig jaar moest ik continu de sproeiers aan hebben, dit jaar gelukkig niet. Een paar kleine stukjes land zijn door de regen zelfs te nat geworden, dat is oogstverlies.”

Waarom heeft Gerben gekozen voor pompoenen? “Ik zag ze liggen en vond het direct een mooi product. Elke pompoen is weer anders qua vorm, grootte en kleur.” De laatste jaren wordt Halloween steeds populairder in Nederland. Gezien zijn liefde voor pompoenen zal Gerben ook wel van dat feest houden. “Nee dat niet”, lacht hij. “Ik heb nooit wat met Halloween gehad, dat feest had je vroeger helemaal niet.”

Gerbens Pompoenenschuur vind je aan de Lohuisstraat 19 bij Bornerbroek. De schuur is elke dag van de week geopend van 08.00 tot 20.00 uur. “Als ik overdag naar school moet, dan springt mijn familie bij.”
...

149 0