Hendrika Doller, BBL-student Groene retail

Hendrika Doller is 24 jaar oud en volgt de BBL-opleiding Groene retail in Zwolle. Dit doet ze op niveau 4, Manager Retail.

Ze zit nu in het laatste jaar van de opleiding. Hendrika heeft eerst de niveau 3 opleiding voor Verkoop specialist Groene detailhandel gevolgd en wilde verder studeren voor niveau 4. Ze koos ervoor om die met de BBL-variant te volgen. Via haar vorige opleiding bij Terra in Assen kwam ze bij Zone.college terecht.

Werken in de groene retail
Hendrika werkt bij Tuincentrum Wiebe Wesstra in Haulerwijk. Klanten helpen en goederen op de juiste plek zetten vindt ze het leukst om te doen. Haar werkweek bestaat uit het helpen van klanten, die gaat altijd voor op de andere werkzaamheden. Op maandag ruimt ze daarnaast op en wordt er onkruid gewied. Op de donderdag, vrijdag en zaterdag is ze bezig met het presenteren van de planten, zet ze goederen op de plek, haalt ze bestellingen uit, belt ze klanten over hun bestellingen, prijst ze goederen en doet ze nog veel meer.

 

Aanraden
Hendrika: “Eén dag in de week ga ik naar school. Die dag begint om 8.45 uur en duurt tot 15.45 uur. Wat ik zo fijn vind aan BBL is dat ik veel leer in de praktijk. Minder leuk is dat het soms lastig is om al het schoolwerk in die éne dag te doen, waardoor je in je vrijetijd ook nog met opdrachten van school bezig bent. Ik kan iedereen de BBL-opleiding aanraden. Je hebt meer tijd in het bedrijf en voor je opdrachten is dat heel handig.”

Begeleiding
“Ik ben heel blij met de begeleiding van de docenten en het bedrijf”, geeft ze aan. “Ze helpen mij bij de opdrachten en ik krijg hierbij goede begeleiding. Voordat ik startte met de opleiding, wist ik hier al best veel over, het enige dat ik nog meer had willen weten is iets meer informatie over de vakken die je krijgt. Wat ik over vijf jaar doe? Lekker werken in een tuincentrum!”

Meer over Groene retail

Meer informatie over het voorlichtingsgesprek

Lees meer ervaringsverhalen