Welkom in de Groen.zone

Groen is hot! Kijk maar om je heen: groene bedrijfstuinen op daken, parken waar mensen sporten en relaxen, natuurgebieden waar toeristen fietsen en wandelen en vijvers en rivieren om in te vissen. Het belang van een gezonde, groene omgeving in de stad en daarbuiten wordt steeds meer duidelijk. Terecht, want groen zorgt voor een beter milieu en een rijke biodiversiteit. Een groene omgeving is daarnaast ook gewoon gezond en een stimulans voor socialere activiteiten.

Dus of je nu werkt aan de aanleg en onderhoud van natuurgebieden of steenvrije tuinen, de verkoop van bomen, bloemen of planten, zorgt voor goed waterbeheer of natuurgebieden in kaart brengt: jij levert altijd een bijdrage aan een gezondere en duurzamere wereld!

Toon video

Praktijk in beeld

 • Praktijkrijk leren

  Het is voor studenten leuker, waardevoller en afwisselender om buiten de schoollocatie kennis op te doen en aan de slag te gaan. Daarom zetten de opleidingen Tuin & landschap de leren in de praktijk centraal. Hierbij is samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk.

  Bekijk de video
 • Helden & Meesters

  Leren door doen en leren door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar Meesters. Dit concept van ‘Meester-Gezel’ is de basis van de Vakmanschapsroute, de praktische leerroute naar een mbo-diploma niveau 2. Bedrijven spelen in de Vakmanschapsroute een grote rol. Zij bieden leerlingen een leerlocatie, waar ze (beroeps)vaardigheden oefenen, aanleren en bijschaven en waar ze diverse werkzaamheden voor het bedrijf uitvoeren. Leren in een reële beroepssituatie daar gaat het om. Nieuwsgierig hoe ondernemers en leerlingen de Vakmanschapsroute ervaren?

  Bekijk de video
 • Innovatie, techniek en duurzaamheid

  Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal en wordt ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

  Bekijk de video
 • Skills en vakwedstrijden

  Zone.college biedt studenten die uitblinken in hun vakgebied de kans om deel te nemen aan skills en vakwedstrijden. Stephan de Lugt en Zoa van Dijk vertegenwoordigden Zone.college afgelopen jaar in de finales van Skills The Finals. Zoa, student Green design werd zesde bij de wedstrijd ‘Bloembinder’ en Stephan, student Dierverzorging won goud bij de wedstijd ‘Dierverzorger’. Een resultaat waar we ongelooflijk trots op zijn!

Brochure mbo-opleidingen

Referenties