Welkom in de Groen.zone

Groen is hot! Kijk maar om je heen: groene bedrijfstuinen op daken, parken waar mensen sporten en relaxen, natuurgebieden waar toeristen fietsen en wandelen en vijvers en rivieren om in te vissen. Het belang van een gezonde, groene omgeving in de stad en daarbuiten wordt steeds meer duidelijk. Terecht, want groen zorgt voor een beter milieu en een rijke biodiversiteit. Een groene omgeving is daarnaast ook gewoon gezond en een stimulans voor socialere activiteiten.

Dus of je nu werkt aan de aanleg en onderhoud van natuurgebieden of steenvrije tuinen, de verkoop van bomen, bloemen of planten, zorgt voor goed waterbeheer of natuurgebieden in kaart brengt: jij levert altijd een bijdrage aan een gezondere en duurzamere wereld!

Toon video

Referenties

Brochure mbo-opleidingen

Praktijk in beeld

  • Praktijkrijk leren

    Het is voor studenten leuker, waardevoller en afwisselender om buiten de schoollocatie kennis op te doen en aan de slag te gaan. Daarom zetten de opleidingen Tuin & landschap de leren in de praktijk centraal. Hierbij is samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk.

    Bekijk de video
  • Helden & Meesters

    Leren door doen en leren door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar Meesters. Dit concept van ‘Meester-Gezel’ is de basis van de Vakmanschapsroute, de praktische leerroute naar een mbo-diploma niveau 2. Bedrijven spelen in de Vakmanschapsroute een grote rol. Zij bieden leerlingen een leerlocatie, waar ze (beroeps)vaardigheden oefenen, aanleren en bijschaven en waar ze diverse werkzaamheden voor het bedrijf uitvoeren. Leren in een reële beroepssituatie daar gaat het om. Nieuwsgierig wat ondernemers en leerlingen Vakmanschapsroute ervaren?

    Bekijk de video