Welkom in de Voeding.zone

Je hebt net lekker getraind met je voetbalteam en jullie gaan samen naar de kantine. Jij bestelt een sportdrankje, op tafel staat een bakje borrelnoten en snacks worden geserveerd. Altijd lekker na het sporten! Maar zijn er ook gezonde snacks, die bijdragen aan het herstel na het sporten? Waar komt onze voeding vandaan? Hoe wordt het gemaakt, hoe komt het in de supermarkt? En welke invloed kan voeding hebben op je gezondheid en het milieu?

Jij werkt in de foodindustrie, dus jij kunt antwoord geven op die vragen. Je ontwikkelt nieuwe producten, bewaakt de kwaliteit en werkt volop in het productieproces. Of geef jij liever advies en voorlichting over gezonde voeding? In de Voeding.zone is het allemaal mogelijk.

Toon video

Praktijk in beeld

 • Innovatie, techniek en duurzaamheid

  Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal en wordt ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

  Bekijk de video
 • Helden & Meesters

  Leren door doen en leren door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar Meesters. Dit concept van ‘Meester-Gezel’ is de basis van de Vakmanschapsroute, de praktische leerroute naar een mbo-diploma niveau 2. Bedrijven spelen in de Vakmanschapsroute een grote rol. Zij bieden leerlingen een leerlocatie, waar ze (beroeps)vaardigheden oefenen, aanleren en bijschaven en waar ze diverse werkzaamheden voor het bedrijf uitvoeren. Leren in een reële beroepssituatie daar gaat het om. Nieuwsgierig hoe ondernemers en leerlingen de Vakmanschapsroute ervaren?

  Bekijk de video
 • Skills en vakwedstrijden

  Zone.college biedt studenten die uitblinken in hun vakgebied de kans om deel te nemen aan skills en vakwedstrijden. Stephan de Lugt en Zoa van Dijk vertegenwoordigden Zone.college afgelopen jaar in de finales van Skills The Finals. Zoa, student Green design werd zesde bij de wedstrijd ‘Bloembinder’ en Stephan, student Dierverzorging won goud bij de wedstijd ‘Dierverzorger’. Een resultaat waar we ongelooflijk trots op zijn!

Brochure mbo-opleidingen

Referenties

15 november

Open dag mbo 15 november Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle

Kennismaken met groene beroepen, unieke opleidingen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag van Zone.college in Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle. Op vrijd…

24 januari

Open dag mbo 24 januari Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle

Kennismaken met groene beroepen, unieke opleidingen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag van Zone.college in Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle. Op vrijd…

13 maart

Voorlichtingsavond mbo 13 maart Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle

Kennismaken met het groene mbo bij Zone.college Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle! Dat kan op donderdag 13 maart 2025 tijdens de voorlichtingsavond van 18.00 tot 20.00 uur. Naast algemene informa…