Green design

Bloemen en planten inspireren. Kijk maar om je heen: interieurontwerpers, bloemstylisten, architecten en kunstenaars – ze maken er de meest waanzinnige dingen mee. Maar groen is veel meer dan mooi. Groen is goed voor ons. Voor onze hoofden, onze lijven en de wereld van morgen. Daar moeten we in investeren. En dat doen we bij Green design!

Ben jij creatief, ondernemend en werk je graag met je handen? Houd je van bloemen en planten en wil je aan de slag en geloof jij in de goede oplossingen van de natuur? Dan is Green design echt iets voor jou.

Kijk ook op Insta voor het laatste nieuws van de opleiding!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Lessen van experts

  Samen met inspirerende experts uit binnen- en buitenland brengen wij kennis en praktijk samen in een nieuwe opleiding. Gedreven docenten, bedrijven én studenten gaan onder één dak aan de slag met echte uitdagingen uit de praktijk. Je leert hoe je vernieuwende ontwerpen maakt met natuurlijke materialen. Hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving. En welke rol groen speelt in slimme oplossingen voor een mooiere wereld.

  Lees meer over Green design & het bedrijfsleven
 • De onderdelen van ons onderwijs

  Bij Green design beginnen we de opleiding met de ontdekkingstocht naar jouw talenten. Daarin kun jij het beste je eigen weg bepalen, en zo het beste uit jezelf naar boven halen. Stap voor stap laten we je in verschillende modules kennismaken met de verschillende delen van ons 'groene' onderwijs. Hoe verder je komt in de opleiding, hoe groter de groene wereld wordt. Benieuwd hoe dit eruit ziet?

  Lees meer over Green design en de opbouw van de modules
 • Samen onder één dak

  Les van docenten én van gastdocenten uit de praktijk. In de open atelierruimte werken aan opdrachten, zelf of samen met andere studenten. Maar ook: leren op praktijklocaties en bij stagebedrijven. Het hoort allemaal onder het dak van de opleiding Green design. Vanaf het eerste jaar zijn er allerlei mogelijkheden om zelf te kiezen in welke richting jij je wilt ontwikkelen en specialiseren. Je eigen coach begeleidt jou daarbij.

 • Meeloopdag

  Wil jij een beter idee krijgen van de opleiding en een middag meelopen? Dat kan! We organiseren deze volgend schooljaar. Je kunt hierbij kennismaken met de opleiding, docenten, medestudenten en we organiseren een praktijkles. Wil jij hier bij zijn? Meld je dan per mail aan bij greendesign@zone.college.

 • Review Christina, tweedejaars student Green design

  "Green design is een heel afwisselende opleiding, met bloemen, planten en styling. Op onze school staan docenten echt voor je klaar."

  Bekijk de trailer van de opleiding
 • Werkbezoek

  Leren in de praktijk speelt in de opleiding een belangrijke rol. We geven de opleiding vorm samen met vernieuwende experts uit binnen- en buitenland. Ook krijg je lessen en opdrachten van experts uit de praktijk, en ga je op stages en excursies. Zo maak je kennis met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in het vakgebied. Dit is een bezoek dat we brachten aan Philip van Traa, green designer en oprichter van Moss Amsterdam.

  Bekijk hier de video
18 september

Informatiebijeenkomst VHG branche-opleiding Aankomend Hovenier in Lunteren

Dit najaar start in Lunteren de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Werk jij op dit moment bij een hovenier of groenvoorziener en wil je een vakdiploma halen? Of wil je je laten omscholen tot ho…