Green design

Bloemen en planten inspireren. Kijk maar om je heen: interieurontwerpers, bloemstylisten, architecten en kunstenaars – ze maken er de meest waanzinnige dingen mee. Maar groen is veel meer dan mooi. Groen is goed voor ons. Voor onze hoofden, onze lijven en de wereld van morgen. Daar moeten we in investeren. En dat doen we bij Green design!

Ben jij creatief, ondernemend en werk je graag met je handen? Houd je van bloemen en planten en wil je aan de slag en geloof jij in de goede oplossingen van de natuur? Dan is Green design echt iets voor jou.

Kijk ook op Insta voor het laatste nieuws van de opleiding!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Lessen van experts

  Samen met inspirerende experts uit binnen- en buitenland brengen wij kennis en praktijk samen in een nieuwe opleiding. Gedreven docenten, bedrijven én studenten gaan onder één dak aan de slag met echte uitdagingen uit de praktijk. Je leert hoe je vernieuwende ontwerpen maakt met natuurlijke materialen. Hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving. En welke rol groen speelt in slimme oplossingen voor een mooiere wereld.

  Lees meer over Green design & het bedrijfsleven
 • Samen onder één dak

  Les van docenten én van gastdocenten uit de praktijk. In de open atelierruimte werken aan opdrachten, zelf of samen met andere studenten. Maar ook: leren op praktijklocaties en bij stagebedrijven. Het hoort allemaal onder het dak van de opleiding Green design. Vanaf het eerste jaar zijn er allerlei mogelijkheden om zelf te kiezen in welke richting jij je wilt ontwikkelen en specialiseren. Je eigen coach begeleidt jou daarbij.

 • Review Christina, tweedejaars student Green design

  "Green design is een heel afwisselende opleiding, met bloemen, planten en styling. Op onze school staan docenten echt voor je klaar."

  Bekijk de trailer van de opleiding
 • Werkbezoek

  Leren in de praktijk speelt in de opleiding een belangrijke rol. We geven de opleiding vorm samen met vernieuwende experts uit binnen- en buitenland. Ook krijg je lessen en opdrachten van experts uit de praktijk, en ga je op stages en excursies. Zo maak je kennis met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in het vakgebied. Dit is een bezoek dat we brachten aan Philip van Traa, green designer en oprichter van Moss Amsterdam.

  Bekijk hier de video