Lesstof opleiding Green design nieuw ingericht

Bij Green design beginnen we de opleiding met de ontdekkingstocht naar jouw talenten. Daarin kun jij het beste je eigen weg bepalen, en zo het beste uit jezelf naar boven halen. Dit doen we stap voor stap. Hoe verder je komt in de opleiding, hoe groter de groene wereld wordt. Ieder onderdeel bestaat uit verschillende modules die verdieping geven aan dat deel van de opleiding waarin jij je bevindt. Onze docenten hebben deze modules ontwikkeld samen met de beste mensen uit het werkveld. Ze zijn dus altijd vernieuwend en up-to-date. Een aantal modules is verplicht om te volgen. Daarnaast kun je zelf een aantal modules kiezen die passen bij wat jij wil en interessant vindt. Green design is te volgen op niveau 2, 3 of 4. De modules hierin worden aangeboden op het niveau dat jij volgt.

De delen
Bij het onderdeel ‘Groen in jou’ laten we je kennismaken met de breedte van de groene wereld. Daarna kijken we verder naar onze sociale omgeving en verbindingen die we leggen met elkaar. Hoe helpen bloemen en planten daarbij, en wat is de (culturele) waarde ervan? Dit onderdeel heet ‘Groen in je leven’. Als je niveau 3 of 4 volgt, ga je verder met ‘Groen in je omgeving’ en leer je kijken naar de gezondheidsaspecten van groen. Volg je niveau 4, dan eindig je in de laatste periodes van de opleiding met ‘Groen in de wereld’ en sluit je af met ‘Groen in jouw toekomst’, waar je alle ruimte krijgt om je eigen creatieve, innovatieve stijl te ontwikkelen.

Jij gaat de groene wereld ontdekken. Ben je er klaar voor?

Groen in jou
We beginnen de opleiding bij het begin: in de natuur. Want daar komen zowel wijzelf als bloemen en planten vandaan. We gaan samen op ontdekkingstocht: hoe werkt de natuur eigenlijk? Welke rol spelen bloemen en planten in de natuur? En, wat doet groen met ons als mens, en met jou als persoon? Bij ‘Groen in jou’ leer je jezelf beter kennen: waar je voor staat, wat je kwaliteiten zijn en wat je interessant vindt. Je ontdekt wat er allemaal mogelijk is met bloemen en planten, en proeft alvast van wat je er zelf mee zou willen doen. Daarbij leer je jezelf ook presenteren, zodat je al je creatieve ideeën kunt delen en werkelijkheid kunt maken.

Groen in je leven
Op alle belangrijke momenten in ons leven, is groen er. We geven elkaar bloemen en planten als bedankje, als afscheidscadeau, bij een geboorte, op verjaardagen en huwelijken, als welkom in een nieuw huis, bij een begrafenis of zomaar, omdat we van iemand houden. Bloemen en planten bieden troost, zorgen voor een lach op ons gezicht en wakkeren onze dromen aan. Bij ‘Groen in je leven’ leer je hierover. Je leert verschillende technieken rond bloemwerk en arrangementen onder de knie te krijgen. Je ontdekt hoe je creatieve constructies maakt, hoe je met groen kunt stylen en wat dé trends van het moment zijn.

Groen in je omgeving
Bloemen en planten maken elke ruimte fijner om in te zijn: ons huis, onze school, het kantoor, de winkel, zelfs de wachtkamer van de tandarts. Groen maakt onze omgeving niet alleen mooier, het is ook bewezen dat een groene omgeving goed voor ons is. We worden er rustig van, productiever, en blij. Niet zo gek dus dat interieurontwerpers, bloemstylisten, architecten en kunstenaars er de meest waanzinnige dingen mee maken. Bij ‘Groen in je omgeving’ leer je hoe jij onze leefomgeving op een bijzondere en waardevolle manier kunt inrichten.

Groen in de wereld
Hoe kunnen bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving? Bij ‘Groen in de wereld’ ontdek je welke rol groen speelt in slimme oplossingen voor een mooiere wereld. We onderzoeken wat we kunnen betekenen bij maatschappelijke problemen als sociaal welzijn, biodiversiteit en klimaatverandering. Zo leer je hoe groen kan bijdragen aan een gezond en gelukkig leven en aan de leefbaarheid van steden.

Groen in jouw toekomst
Jouw groene toekomst ligt vol kansen, maar hoe pak je deze? Als je begint aan ‘Groen in jouw toekomst’ weet je al welke richting je op wilt, en ga je nu aan de slag met de ontwikkeling van je eigen innovatieve stijl. Wat maakt jou anders dan de anderen? En hoe je kun je dit aan de wereld laten zien?