Paardenhouderij

Een toppaard wordt bij jou gestald. Samen met je collega zorg je ervoor dat het een topper blijft! En dat kan betekenen dat je hem ook traint en berijdt! Wat een droom! Maar het is even leuk om in een manege te werken en daar de paarden te verzorgen. En wat dacht je van lesgeven?  Kinderen, maar ook volwassenen, leren met die prachtige dieren om te gaan? Het is mogelijk om tijdens de opleiding je aspirant ORUN en basissport ORUN te behalen.

Ben je meer een organisator? Misschien is het wel jouw ding om evenementen te organiseren? Weet je wat ook gaaf is? Bedrijfsleider worden! Bij een stoeterij, een hengstenhouderij, een manege of bij een handelsstal.

 

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Sterre is InstaFamous

  Alumni Sterre Schepers. Je kent haar wellicht van haar succesvolle Instagram account @sterrepienx 🐎 of als vlogger op YouTube.

  Wat doet zij na haar opleiding Paardensport en paardenhouderij?

  Lees verder
 • Stunt- en filmwerk met paarden

  Fleur van der Zeeuw is dit jaar gestart aan de opleiding Bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij en volgt de BBL variant. Dat houdt in dat zij 1 dag per week naar school gaat en de rest in een werksituatie leert.

  In deze video krijg je een mooie impressie van haar werkplek. Want zeg nou zelf; hoe gaaf is het dat je meerijdt in shows en mee mag spelen in de film Whitestar!?!

 • Studentambassadeur mbo van Zone.college

  Melody won de ambassadeursverkiezingen van Zone.college en mocht onze school daarna tijdens de landelijke campagne ‘Mbo’ers Pakken Aan’ vertegenwoordigen. Waar 42 mbo studenten van verschillende scholen in Nederland door middel van challenges strijden om de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2021-2022.

  Duik in het verhaal van Melody
 • Zoey over haar stageplek

  Zoey van Dillen loopt stage bij Hippisch Centrum Nootdorp.

  Ze volgt de opleiding Bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij in BBL variant. Dat houdt in dat zij 1 dag per week naar school gaat en de rest in deze werksituatie leert. Hoe ziet een willekeurige stagedag eruit?

 • Tara studeert in Wageningen

  Oud-student Tara op de Weegh is na het behalen van haar diploma Bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij verder gaan studeren.

  Op dit moment volgt ze de hbo-opleiding Docent en kennismanager groene sector aan de Aeres Hogeschool Wageningen.

  Lees hier haar verhaal
 • Romy Bunschoten vertelt over haar werkplek: De Goudse Manege.

  Romy volgt de opleiding Bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij in de BBL variant. Zij leert hoofdzakelijk in de werksituatie en gaat daarbij 1 dag per week naar school.

 • Liam werkt bij het Anky Education Center

  Hij laat in vogelvlucht zijn werkplek aan jullie zien. Liam volgt de opleiding Bedrijfsleider paardensport en paardenhouderij en zit momenteel in het eerste leerjaar van zijn studie.

  Hij volgt de opleiding in BBL vorm.

 • De buitenlandstage van Aymee

  Een geweldige kans!

  Aymee ging naar Italië voor een buitenlandse stage bij Jane Richard Philips, een 5-sterren springamazone

  Lees verder
 • Febe's stage ervaring

  Een erg leerzame ervaring!

  "Het is hard werken, maar het geeft voldoening als je ziet dat de hengsten er op en top bijstaan".

  Lees verder
 • Het verhaal van Marloes, oud-student

  Marloes studeert door op het hbo in Dronten.

  Wat haar altijd is bijgebleven tijdens de opleiding is dat het belangrijk is om je dromen na te leven en te kiezen voor je passie. Want dan kom je op de juiste plekken terecht.

  Lees verder