Diederik Stoorvogel, docent Geo, data & design

“Met deze opleiding ligt letterlijk en figuurlijk de wereld voor studenten open. Verdiep je daarom ook in de breedte van het werkveld. ” Aan het woord is Diederik Stoorvogel, docent Geo, data & design, die sinds september 2022 bij Zone.college werkzaam is. “Jongeren kennis laten maken met de informatie die in geografische data zit vind ik geweldig.” 

Voordat Diederik bij Zone.college kwam werkte hij op de stafafdeling van de Omgevingsdienst IJsselland. Via een advertentie op meesterbaan.nl is hij bij Zone.college terecht gekomen. Diederik: “Samen met de studenten een onderwerp of project onderzoeken, waarbij vooraf verschillende meningen zijn, dat vind ik het leukst.”

BBL-opleiding Geo, data & design
Diederik over een gemiddelde werkweek voor een BBL-student: “Hoe de gemiddelde werkweek er voor een BBL-student uitziet is afhankelijk van het feit of de student ook AVO-vakken (Algemeen Vormend Onderwijs) moet volgen. Als je deze nog moet volgen, dan is de maandag hiervoor gereserveerd. Denk hierbij aan vakken als Engels, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Daarnaast werk je drie dagen in de week in het werkveld. Doorgaans zijn dit de dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag heb je dan les. Je schuift dan aan bij de BOL-klas. Je krijgt dan bijvoorbeeld les over landschappen en bodemopbouw, maar gaat ook praktisch aan de slag met Q-Gis of GPS apparatuur. Het leuke aan de BBL-opleiding, is dat studenten de stof uit de les meteen in de praktijk kunt toepassen.”

Begeleiding
“De ervaring van mij en mijn collega’s is dat een BBL-student vaak al iets verder in het leven staat dan een BOL-student. De begeleiding van studenten is dan ook niet standaard, maar maatwerk. We bieden ondersteuning als de student hierom vraagt of als we zien dat dit nodig is. Studenten hebben vanuit school een eigen coach. Daarnaast is de begeleiding vanuit het bedrijf natuurlijk ook heel belangrijk, aangezien ze hier minimaal drie dagen in de week aanwezig zijn.”

Meer over Geo, data & design

Meer informatie over het voorlichtingsgesprek

Lees meer ervaringsverhalen