Groen, grond en infra

Voor dag en dauw sta je op. Je gaat naar je werk, het wordt een lange dag. Het blijft nog een paar dagen droog en voordat het gaat regenen moet het gras van het land. Dat betekent lange dagen op de tractor, maaien, harken en schudden, samen met je collega’s rijd je af en aan naar de kuil. Tussendoor heb je even tijd voor een bakkie koffie en om bij te kletsen met collega’s. Als het donker wordt, is het gras van het land en zit de dag erop. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • ‘Het liefst leren in de praktijk en niet op school’

  Milan Lammerink, student Groen, grond & infra in Zwolle, volgde afgelopen 2 jaar de BBL-opleiding in Zwolle en deelt graag zijn ervaringen. “De gezelligheid in de klas ga ik volgend jaar wel missen.”

  Lees meer...
 • Bedrijven actief betrokken bij de opleiding

  “Als de studenten bijvoorbeeld net les hebben gehad over zaaien, zetten wij ze aan de slag met zaaiklaar maken, ploegen en daadwerkelijk inzaaien. Maar we hebben ook aandacht voor meer algemene kennis en vaardigheden.'' Robbert Alferink, werkzaam bij Roelofs Lemelerveld, vertelt wat studenten op het bedrijf wekelijks doen.

  Lees meer...
 • Leukste dag van de week

  Praktijk-rijk leren een belangrijke pijler geworden in het mbo-onderwijs van Zone.college. Ook binnen de opleidingen Groen, grond & infra wordt veel gebruik gemaakt van de expertise van het bedrijfsleven en kunnen studenten aan de slag in de echte beroepspraktijk. Lees mee waarom en hoe het studenten bevalt.

  Lees meer...
 • 175 trekker op locatie Doetinchem

  Eind december was het weer zover: de jaarlijkse Trekkerdag. Vanaf de locatie aan de Havenstraat in Doetinchem verzamelden 175 trekkers (en hun bestuurders) zich voor een ronde door de regio. Een mooie opkomst!

 • Mooie opdrachten

  Studenten Groen, grond & infra en Veehouderij gaan met elkaar de strijd aan in 'Expeditie Weiland'. Ze voeren opdrachten uit van ondernemers uit de agrarische sector en leren hierbij veel van elkaar. De opdrachten in de expeditie zijn representatief voor de opleiding niveau 4, waar onderdelen samen worden uitgevoerd met de opleiding Veehouderij.

 • Ga de uitdaging aan!

  Studenten Groen, grond & infra uit Almelo, Doetinchem en Hardenberg doen mee aan de MaisChallenge 2022. In deze zesde editie strijden zij met 11 teams van andere mbo- en hbo-studenten de komende maanden om het hoogste rendement bij het telen van mais.

  Lees meer
 • 30.000 professionals

  Nederland telt ruim 3.000 bedrijven in de groen, grond en infra en bij deze bedrijven werken circa 30.000 betrokken vakmensen. De bedrijven worden vertegenwoordigd door de branchevereniging Cumela. Ook de opleidingen Groen, grond & infra werken nauw samen met deze branchevereniging. Nieuwsgierig wat Cumela vertelt over de branche? Bekijk de video.

 • GPS strooien in beeld

  Bij de opleiding Groen, grond & infra draait het niet alleen rijden in de trekker. Je moet ook met computers overweg kunnen om bijvoorbeeld de GPS goed in stellen om zo nauwkeurig en duurzaam te strooien met kunstmest. Studenten uit Almelo maakten een video over de praktijkdag rondom dit thema. Kijk mee!

 • Velddagen in Doetinchem

  Praktisch aan de slag op een perceel in de omgeving. Studenten Groen, grond & infra doen regelmatig praktijk ervaring op bij bedrijven in de regio. Ook vanaf de locatie Doetinchem wordt jaarlijks geoefend met het bewerken van de grond. Bekijk de video!

 • Skillswedstrijden voor toppers

  Elk jaar doen studenten mee aan de Skills wedstrijden, waarin ze de strijd aan gaan met studenten van andere opleidingen Groen, grond & infra. Ze voeren dan verschillende opdrachten uit. Wie dit het beste en snelste doet en ook de kennisvragen goed beantwoord wint. Soms zijn er ook internationale wedstrijden. Doe jij volgend jaar ook mee?

 • Ploegen in wedstrijdverband

  Het vak van loonwerker is afwisselend. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers en voert diverse werkzaamheden uit. Een daarvan is het ploegen van het land. Soms ook in wedstrijd verband. Zo werden er in Stadskanaal ploegkampioenschappen gehouden. Kijk je mee?

12 maart

Ontdek de Wereld van Paarden: Paardzone.inspiratiedag 2024 in IJsselmuiden

Wil jij deel uitmaken van de Paardzone.inspiratiedag? Ontdek en leer tijdens deze dag vol boeiende clinics, informatieve lezingen en praktische workshops, waarbij je jouw kennis en vaardigheden op het…

13 maart

Open avond mbo Hardenberg 13 maart 2024

Kennismaken met groene beroepen, unieke opleidingen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag van Zone.college in Hardenberg. Op woensdag 13 maart van 18.00 tot 2…

21 maart

Ontdek de Wereld van Paarden: Paardzone.inspiratiedag 2024 in Lonneker

Wil jij deel uitmaken van de Paardzone.inspiratiedag? Ontdek en leer tijdens deze dag vol boeiende clinics, informatieve lezingen en praktische workshops, waarbij je jouw kennis en vaardigheden op het…

21 maart

Voorlichtingsavond mbo 21 maart Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle

Kennismaken met het groene mbo bij Zone.college Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle! Dat kan op donderdag 21 maart 2024 tijdens de voorlichtingsavond van 18.00 tot 20.00 uur. Naast algemene informa…