Groen, grond en infra

Voor dag en dauw sta je op. Je gaat naar je werk, het wordt een lange dag. Het blijft nog een paar dagen droog en voordat het gaat regenen moet het gras van het land. Dat betekent lange dagen op de tractor, maaien, harken en schudden, samen met je collega’s rijd je af en aan naar de kuil. Tussendoor heb je even tijd voor een bakkie koffie en om bij te kletsen met collega’s. Als het donker wordt, is het gras van het land en zit de dag erop. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Mooi opdrachten

  Studenten Groen, grond & infra en Veehouderij gaan met elkaar de strijd aan in 'Expeditie Weiland'. Ze voeren opdrachten uit van ondernemers uit de agrarische sector en leren hierbij veel van elkaar. De opdrachten in de expeditie zijn representatief voor de opleiding niveau 4, waar onderdelen samen worden uitgevoerd met de opleiding Veehouderij.

 • 30.000 professionals

  Nederland telt ruim 3.000 bedrijven in de groen, grond en infra en bij deze bedrijven werken circa 30.000 betrokken vakmensen. De bedrijven worden vertegenwoordigd door de branchevereniging Cumela. Ook de opleidingen Groen, grond & infra werken nauw samen met deze branchevereniging. Nieuwsgierig wat Cumela vertelt over de branche? Bekijk de video.

 • Skillswedstrijden voor toppers

  Elk jaar doen studenten mee aan de Skills wedstrijden, waarin ze de strijd aan gaan met studenten van andere opleidingen Groen, grond & infra. Ze voeren dan verschillende opdrachten uit. Wie dit het beste en snelste doet en ook de kennisvragen goed beantwoord wint. Soms zijn er ook internationale wedstrijden. Doe jij volgend jaar ook mee?

 • Ploegen in wedstrijdverband

  Het vak van loonwerker is afwisselend. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers en voert diverse werkzaamheden uit. Een daarvan is het ploegen van het land. Soms ook in wedstrijd verband. Zo werden er in Stadskanaal ploegkampioenschappen gehouden. Kijk je mee?