Informatieavond VHG-Brancheopleiding Hovenier

Werk je in de branche Hoveniers en Groenvoorzieners en wil je een branchediploma halen?
Of wilt u zich omscholen tot hovenier?

In samenwerking met Zone.college organiseert Groeipunt informatieavonden over het aanbod VHG-Brancheopleidingen Hovenier voor alle geïnteresseerde individuen, scholen en bedrijven.

  • Zwolle 4 juli 2019 (alleen niveau Aankomend projectleider)
    Locatie: het gebouw van Zone.college, Koggelaan 7 te Zwolle

De VHG-Brancheopleidingen worden in de avonduren gegeven en richten zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Omdat de opleidingen in de avonduren en op zaterdagen worden gegeven is dit uitstekend te combineren met een fulltime baan, ook buiten de groensector. Als toelatingseis geldt dat u minimaal 18 jaar bent.
De opleidingen bestaan uit vak theorie en praktijk. De opleiding wordt jaarlijks afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van de Stichting Onderwijs Groenvoorziening, onderdeel van de VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).

Niveaus
De opleiding tot Vakbekwaam Hovenier duurt drie jaar en is opgebouwd uit drie afzonderlijk te behalen niveaus:

  • Aankomend Hovenier
  • Hovenier
  • Vakbekwaam Hovenier
  • Voor wie wil doorgroeien naar een leidinggevende functie in de groene sector is er de opleiding Aankomend Projectleider (2 jaar).

Daarnaast is de opleiding Assistent Hovenier in het leven geroepen (1 jaar), speciaal voor de instromende doelgroepen (Praktijkscholen, SW)

Deze Brancheopleidingen kunnen ook in-company uitgevoerd worden als maatwerk voor bedrijven, instellingen en organisaties. De inhoud wordt dan afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen