Open dag VeluwePlant in Lunteren

VeluwePlant in Lunteren en Zone.college verzorgen samen al meer dan 15 jaar de BBL-opleiding Tuin & landschap op niveau 2 en 3. Studenten volgen 1 dag in de week lessen op de bedrijfslocatie van VeluwePlant en werken 4 dagen in de week bij een hovenier- of groenvoorzieningsbedrijf. Tijdens de open dag van 16.00 tot 20.00 uur vertellen we je graag wat de mogelijkheden zijn. Je bent van harte welkom!

De lessen van de BBL-opleiding Tuin & landschap worden gegeven door docenten van Zone.college, waarbij er aandacht is voor theorie, het uitwisselen van ervaringen, excursies en toetsen. De lesdag start om 8.00 uur en duurt tot circa 15.30 uur. De dag bestaat uit meerdere blokken, waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen. In de theorielessen behandelen we onderwerpen als aanleg en onderhoud van tuinen, werkvoorbereiding (niveau 3) en natuurlijk het belangrijke onderdeel plantenkennis. We maken hierbij gebruik van het ruime sortiment op de locatie.

Kwaliteit
Tijdens de lessen delen studenten ervaringen over de afgelopen werkweek en regelmatig staan er excursies op het lesprogramma. Uiteraard worden er toetsen ingepland. De BBL-opleiding bij VeluwePlant is wettelijk erkend, studenten krijgen dus een officieel mbo-diploma. Bij de opleiding is het (regionale) bedrijfsleven nauw betrokken. Zo wordt de kwaliteit van de opleiding ook vanuit de praktijk gewaarborgd.

Mooie samenwerking
Arjen Timmer, bedrijfsleider van VeluwePlan: ‘De afgelopen jaren zijn in deze mooie samenwerking zo meer dan 225 jongeren in een BBL-traject opgeleid tot hovenier. Veel van deze studenten werken inmiddels bij hoveniers in de regio of zijn een eigen bedrijf gestart. Samen maken ze onze regio groener en de leslocatie bij VeluwePlant is zo voor iedereen een mooie aanwinst.’

Open dag VeluwePlant | 8 februari | 16.00 – 20.00 uur | Scharrenburgersteeg 14 in Lunteren