Laptops vo Doetinchem

Binnen het vmbo van Zone.college maken we tijdens de lessen steeds meer gebruik van laptops. Onze leerlingen leven in een wereld waarin technologie niet meer weg te denken is. Docenten gebruiken laptops om op een leuke, gevarieerde manier les te geven aan hun leerlingen en om hen kennis te laten maken met technologie in het onderwijs. Met het gebruik van laptops op school en bij het maken van huiswerk, leren wij onze leerlingen te werken met (continu veranderende) technologieën. Nu, in de maatschappij en na het voortgezet onderwijs.

Om het makkelijk te maken heeft de leverancier ‘The Rent Company’ in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in een webshop. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat de laptop goed werkt doordat de voorgeselecteerde laptops aan de juiste specificaties voldoet. Flyer The Rent Company.

Ouders zijn niet verplicht hier te kopen/huren/leasen, wel adviseren wij met klem om aan de minimale eisen te voldoen die hieronder vermeld staan.

Maak je geen gebruik van The Rent Company? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4Gb RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger
 • Ingebouwde webcam met microfoon

In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

 • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
 • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
 • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen/studenten tot de school, niet afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Voor wie geen laptop kan of wil aanschaffen, is er een mogelijkheid om toch een passend alternatief te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de directie van de school.

Software

Koop geen Word, Exel of PowerPoint!

Je mag namelijk gratis gebruik maken van Microsoft Office zolang je op school zit. MS Office kun je via intranet downloaden en installeren op je computer. Je mag het gratis gebruiken zolang je op school zit. VO leerlingen kunnen via de website www.slim.nl voordelig andere software verkrijgen. Te denken aan virusscanners/firewalls zoals McAfee een Norton.