7 redenen waarom de studentenraad echt iets voor jou is

Vraag jij je weleens af waarom jij in de studentenraad zou gaan? Voor Jules, Kirsten, Fabienne en Daan waren dit de belangrijkste redenen:

 

1  Jouw mening en ideeën doen ertoe

Vaak zijn het de leraren en bestuurders die beslissingen nemen over de school. Maar soms kijken studenten vanuit een heel ander perspectief naar onderwerpen. Als lid van de studentenraad zorg je dat ook de studenten meedenken en gehoord worden. Zodat de school ook jullie mening en ideeën kent en daar rekening mee houdt. Zo draag je echt bij aan het verbeteren van de school.

Dankzij de studentenraad wappert bij Zone.college tegenwoordig bijvoorbeeld een regenboogvlag, zijn er plannen om een gala te organiseren en denken we mee over een gezondere kantine. Gaaf toch, als de school door jou nog beter wordt?

 

2  Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Je leert jezelf beter mondeling en schriftelijk verwoorden. Je leert bijvoorbeeld je mening goed te onderbouwen en je ideeën goed op papier te zetten. Dat is erg handig bij je examen Nederlands. Verder ontwikkel je jouw sociale vaardigheden. Je leert hoe je goed kan samenwerken, overleggen, vergaderen en presenteren. Daar heb je ook wat aan als je straks gaat werken of een vervolgopleiding gaat doen.

 

3  Je ontmoet mensen die nieuwe inspiratie en inzichten geven

Je breidt je netwerk uit en krijgt veel kansen om naar toffe activiteiten te gaan, zoals evenementen of bedrijfsbezoeken. Zo mochten Jules en Daan namens studenten spreken met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een fantastische ervaring!

 

4  Het is gezellig

De studentenraad bestaat uit allemaal heel verschillende studenten, die misschien tegen dezelfde dingen aanlopen als jij, maar die daar misschien heel andere oplossingen voor bedenken.

Ook al zijn er verschillende meningen en wordt er soms stevig gediscussieerd, bij de studentenraad vinden we één ding heel belangrijk: dat jij erbij hoort en het recht hebt om mee te denken, mee te praten en mee te doen. Daarnaast zijn we allemaal heel gemotiveerd en enthousiast om de school nog leuker te maken en het met elkaar ook leuk en gezellig te hebben.

 

5  Je leert nieuwe dingen

Er komen vraagstukken aan de orde die helemaal nieuw voor je zijn. Zo hoorde Kirsten pas via de studentenraad dat Zone.college een vertrouwenspersoon heeft en wat die doet.

 

6  Je krijgt een leuke financiële vergoeding

Voor het belangrijke en leuke werk dat jij in de studentenraad verricht, word je nog betaald ook. En dus heb je minder andere bijbaantjes nodig. De studentenraad is daardoor prima te combineren met jouw studie en andere tijdsbesteding.

 

7  Het staat goed op je cv

Meedoen in de studentenraad heeft echt meerwaarde. Je leert er samenwerken, overleggen, je mening geven enz. Ook laat het zien dat je betrokken bent en je in wilt zetten om een organisatie nog beter te maken. Veel werkgevers vinden het daarom een pré als je tijdens je studie actief bent geweest.

Wat zijn jouw redenen om in de studentenraad te gaan?

 

Word jij er net zo enthousiast van als wij?

Mooi! Wij zijn namelijk op zoek naar gemotiveerde studenten. Meld je aan of stel je vraag via centralestudentenraad@zone.college. Wij zien je reactie graag tegemoet!