Finale Agro challenge

Op woensdag 10 mei reisden twee teams van Zone.college af naar ’t Dommeltje in Boxtel voor de finale van de Agro Challenge. Deze werd georganiseerd door Yuverta en EUROPEA Nederland. Acht deelnemende teams van Yuverta, Zone.college, Vonk en Terra MBO gingen hier de strijd met elkaar aan. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen bij de EUROPEA wedstrijden in Slowakije in augustus dit jaar!

Zone.college hield in december al eigen voorrondes op praktijklocatie melkveebedrijf Gieling in Babberich. Een team uit Hardenberg en een team uit Doetinchem kwalificeerden zich hier voor de finale wedstrijd. Onder begeleiding van de docenten Sandra Beuwer, Rik Luimes en Rinse Heesen gingen de studenten, afgelopen woensdag, aan de slag met acht verschillende onderdelen. Onderdelen die aan bod kwamen waren o.a. behendigheid met de minikraan, band verwisselen, hooibalen verplaatsen, herkennen van gewassen en melkproducten en tractorbehendigheid.

De teams bestonden uit heren, dames en een coach. Samenwerken, overleggen en de wedstrijd tactisch spelen waren belangrijk tijdens de wedstrijd. De studenten deden fanatiek mee en ze werkten als team goed samen. Een docent van Terra gaf aan dat een van haar studenten thuis al had gezegd dat hij het gevoel had dat ze gingen winnen, dit is uiteindelijk ook uitgekomen, want het winnende team werd Terra mbo. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen op de Europese Agro Challenge in Slowakije.

Team Hardenberg werd 7e en voor Team Doetinchem was er een 5e plaats. Voor de studenten was het een leuke en leerzame dag. Die goed werd afgesloten gezellig Boergondisch buffet.