518 zonnepanelen in Twello

Op het dak van AOC Oost Twello kunnen 518 zonnepanelen neergelegd worden. Daar kunnen we samen voor zorgen. De zonnepanelen zijn opgesplist in ZonneDelen van 25 euro. Zodat iedereen mee kan doen. Doe ook mee met Zonnedak AOC en profiteer jarenlang van de zonne-energie van dit dak! (Al 90 voorinschrijvers genoteerd!) 

Bij AOC Oost locatie Twello staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Sinds 2017 is de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als ECO school en voert met trots de bijbehorende groene vlag. Eco-schools is een wereldwijde organisatie welke toetst of scholen zich voldoende inzetten aan een duurzame toekomst te werken.  Dat moet niet alleen tot uiting komen in het schoolgebouw, maar ook in het onderwijs en het gedrag van leerlingen, studenten en personeel.  Volgens Eco-schools voldoet de locatie Twello ruimschoots aan de eisen.  Maar Twello wil meer. Het Eco-team van de school (bestaande uit leerlingen) heeft bij de directie onder andere aangegeven dat het jammer is dat het grote dak niet gebruikt wordt voor zonnepanelen. De school gebruikt veel elektriciteit en zou daar best zelf een stuk van kunnen opwekken. In overleg met het Eco-team en ZonnepanelenDelen is de directie op zoek gegaan naar mogelijkheden dit te realiseren.

En nu is het zover. AOC Oost stelt haar dak beschikbaar. Een win-win-win situatie. De investeerder krijgt waar voor zijn of haar geld, AOC krijgt goedkopere stroom en kan het niet uitgegeven geld aan onderwijs besteden en tenslotte wordt de natuur er beter van omdat de zon in plaats van een vervuilende centrale de stroom opwekt. Mooier kan toch niet. Doe je ook mee?

ZONNESTROOMINSTALLATIE

Bij Zonnedak AOC Twello komen 518 zonnepanelen. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo’n 138.973 kWh. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 50 huishoudens.