Aftrap Ambassadeurs 2024

Op dinsdag 6 februari vond in De Utrechtse Stadsvrijheid de officiële aftrap plaats van Ambassadeurs 2024. Onder de aanwezigen bevonden zich bekende gezichten zoals acteur Jimmy Roemer en betaald voetbalscheidsrechter Serdar Gözübüyük, maar de ware sterren van de dag waren de ambassadeurs van 31 mbo-scholen. Ze maakten kennis met elkaar, lieten zich inspireren en werden als teams geïnformeerd ter voorbereiding op hun ambassadeursrol.

De gele jasjes voor de ambassadeurs zijn vervangen door blauwe sweaters en de ‘aftraplocatie’ is verplaatst van de (Woerdense) KAS naar (het Utrechtse) DUS. Toch ademt alles vooral een vertrouwde, gemoedelijke sfeer tijdens de officiële kick-off van ‘Ambassadeurs 2024’ in het Utrechtse havengebied waar boten buiten voor de nodige beweging zorgen en binnen een afwisselend programma het menu bepaalt. Zoals daar zijn: een professionele fotoshoot, een mediatraining, een lezing door topscheidsrechter Serdar Gözübüyük én een uitleg over de groepsopdracht, waarin alle 31 aanwezige mbo-studenten uit de teams ‘Noord’, ‘Midden’ en ‘Zuid’ hun creatieve ei en samenwerkings-skills de komende tijd optimaal kwijt kunnen.

De teams ‘Noord’, ‘Midden’ en ‘Zuid’ zijn nu hard aan het werk met hun opdracht om op een creatieve en overtuigende manier te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving. Op 2 april komen ze weer samen om hun vorderingen te bespreken. Uiteindelijk zullen ze elk hun idee presenteren tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei 2024. Het winnende team bezoekt het ministerie van OCW en maakt van hun idee een concreet project.

Sanne Diepenbroek, student Dierverzorging is de mbo-ambassadeur van Zone.college. Zij is ingedeeld in team ‘Midden’. We wensen alle teams veel plezier en succes bij deze mooie opdracht!