Twello gaat voor zonnepanelen. Doet u mee?

Bij onze locatie Twello staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Sinds 2017 is de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als ECO school en voert met trots de bijbehorende groene vlag. Eco-schools is een wereldwijde organisatie welke toetst of scholen zich voldoende inzetten aan een duurzame toekomst te werken. Dat moet niet alleen tot uiting komen in het schoolgebouw, maar ook in het onderwijs en het gedrag van leerlingen, studenten en personeel.  Volgens Eco-schools voldoet de locatie Twello ruimschoots aan de eisen. Maar Twello wil meer. Het Eco-team van de school (bestaande uit leerlingen) heeft bij de directie onder andere aangegeven dat het jammer is dat het grote dak niet gebruikt wordt voor zonnepanelen. De school gebruikt veel elektriciteit en zou daar best zelf een stuk van kunnen opwekken. In overleg met het Eco-team en Zonnepanelendelen en ondersteund door de gemeente Voorst is de directie op zoek gegaan naar mogelijkheden dit te realiseren.

En nu is het zover. AOC Oost stelt haar dak beschikbaar. Op dit dak komen 518 zonnepanelen. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo’n 149.040 kWh. Goed voor circa 50 huishoudens Een win-win-win situatie. Doormiddel van crowdfunding proberen we het benodigde investeringsbedrag bij elkaar te krijgen. De investeerder krijgt waar voor zijn of haar geld, AOC Oost krijgt goedkopere en groene stroom en kan het niet uitgegeven geld aan onderwijs besteden en tenslotte wordt de natuur er beter van omdat de zon i.p.v een centrale de stroom opwekt.  Mooier kan toch niet.  Doet u ook mee? De inschrijving voor dit project staat vanaf 10 juli open voor alle personeel, ouders/verzorgers en bewoners van de gemeente Voorst. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: https://www.zonnepanelendelen.nl/project/aocU kunt zich op dezelfde site ook alvast inschrijven voor deelname.

Vanaf het schooljaar 2018 – 2019 zijn AOC Oost en Groene Welle samen verder gegaan onder de naam Zone.college. Lees hier meer over de fusie.