“Het is belangrijk om je passie en dromen na te jagen"

Waar komen studenten van Paard.zone terecht? Die vraag krijgen we regelmatig. Daarom laten we oud-studenten aan het woord. Met deze keer Marloes van ‘t Veld.

 

Mijn naam is Marloes van ’t Veld, ik ben 23 jaar en zit op dit moment in het laatste jaar van de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde aan Aeres Hogeschool te Dronten. In 2011 begon ik aan de BOL-opleiding Paardenhouderij niveau 4 in Zwolle. De keuze voor deze school en opleiding heb ik destijds heel bewust gemaakt, aangezien ik graag verder wilde gaan in de paardensector. In 2015 heb ik deze opleiding afgerond. Eerst wist ik niet wat ik na de opleiding wilde doen, maar door het bezoeken van veel open dagen heb ik er toch voor gekozen om door te studeren op het hbo in Dronten.

 

Ik merk dat ik ontzettend veel heb gehad aan mijn opleiding in Zwolle en dat ik op het gebied van praktijkervaring en kennis een grote voorsprong had op mijn medestudenten. Dit komt mede door de vele stages die ik tijdens mijn vooropleiding heb gelopen. De stage die voor mij het meest betekende was bij Stalhouderij het Zwarte Paard. Tijdens deze stage heb ik leren ‘mennen’ (besturen van paard en wagen), wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Na het kopen van een eigen pony en koets ben ik mij volledig gaan richten op het mennen, omdat het rijden mij minder lag.

 

Op dit moment ben ik samengesteld geklasseerd in de klasse M. Dat wil zeggen dat ik wedstrijden rijd met drie onderdelen (dressuur, vaardigheid en marathon) en in de aparte onderdelen dressuur en vaardigheid. Echter wil ik dit jaar graag overgaan naar de klasse Z samengesteld, om zo ook de overstap naar internationaal te kunnen maken.

 

In 2018 heb ik mooie dingen meegemaakt in de mensport. Zo ben ik begin 2018 opgenomen in het perspectieventeam van de KNHS (een soort talententeam) en sindsdien krijg ik maandelijks les van de bondscoaches. Daarnaast nam ik deel aan twee NK’s, zowel samengesteld waarbij we in de dressuur als tweede geplaatst waren, en de Hippiade waarbij ik brons heb behaald in de klasse L. Daarnaast heb ik stage gelopen tijdens mijn hbo-opleiding. Dit deed ik in Duitsland bij de internationale menner Rainer Duen, waarmee ik nog steeds contact heb. Ik ga nog steeds regelmatig met Rainer Duen mee op internationale wedstrijd waarbij ik deel uitmaak van het team en veel mensen uit verschillende landen heb leren kennen.

 

Dit jaar hoop ik af te studeren als Hippische Bedrijfskundige en op zoek te gaan naar een mooie baan. Wat mij altijd is bijgebleven tijdens mijn hele opleiding, is dat het belangrijk is dat je je dromen najaagt en iets kiest waarvoor je passie hebt. Dan kom je altijd op de juiste plekken terecht!