Op 4 november vertellen studenten tijdens het Deventer Wereldstad evenement over hun reis naar Oeganda

In kader van de 17 Global Goals for sustainable development organiseert Deventer Wereldstad aankomende zondag een gratis evenement met internationale activiteiten. Het vindt plaats in de Deventer Schouwburg en is geschikt voor zowel jong als oud.

Zone.college studententrip naar Oeganda

Op zaterdag 13 oktober zijn 16 leerlingen en 5 docenten vertrokken naar Oeganda. Ze zijn bijna terug van deze trip en staan te popelen om alle kennis en ervaringen te delen tijdens het Deventer Wereldstad evenement.

Global Goals

Binnen dit evenement staan de 17 Global Goals for sustainable development van de United Nations centraal. Dit zijn doelen die in 2015 door wereldleiders zijn gesteld voor een betere wereld. Voorbeelden zijn: geen armoede en honger, het recht op schoon water en het tegengaan van klimaatverandering. Iedereen die meewerkt aan dit evenement helpt mee aan het behalen van 1 of meer van deze doelen.

Voorstellingen

Hou je van dans, theater of juist van lekker eten? Er zit voor iedereen wel wat bij. De studenten van hogeschool Saxion combineren een fototentoonstelling met een interactief programma, de leerlingen van De Marke zorgen voor lekkere internationale hapjes en onze eigen studenten vertellen over de reis naar Oeganda. Ook organiseert entertainster Hanneke Evink meerdere leuke voorstellingen en vertelt mensenrechtenjournaliste Claudio Deque een indrukwekkend verhaal. Meer dan genoeg redenen om te komen dus!